Avonex

M&M

Ahoj, ja ten avonex beriem uz 3 roky, je to o zvyku. Mne z toho bolo poriadne zle. Mal som po podani tak 4hod. velmi vysoku teplotu ktora trvala asi tak 1 alebo 2 hodinky. Potom prisiel rychly spad, spotil som sa a teplota bola nizsia. No a potom mi bolo trocha blbo asi den po podani injekcie. Ale teraz po 3 rokoch je to ovela lepsie ... telo si na to zvyklo a aj teploty su nizsie.

sydney

no ako oni mi to idu dat preto,lebo som v tej vysoko rizikovej skupine,ja som o tom nasla aj na nete.mne to aj primar vysvetloval - lebo som mala vazny zapal,s tym aj zapal mozgu,a mam loziska na mozgu a zle vysledky z likvoru,ze mi to daju ako preventivne.no,len presne ako si napisala - vygooglila som,ze na pecen je to slusna zataz - a to si ju uz teraz nechcem vidiet,tak co potom...lebo natikoncepciu beriem koli upraveniu cyklu a na silne bolesti a tak,tak bude sranda to skombinovat...ale dakujem za rady :)

avonexka

Môže sa to brať roky. No neviem, neviem, keď nemáš diagnostikovanú SM, či sa ti to opltatí. Lebo vieš je to dobrý humus. Ja som s tým sekla sama. Tak si dávaj pozor na pečeň, prečisťuj a staraj sa o ňu, lebo budeš musieť brať aj analgetiká - podľa toho ako ti bude. Antikoncepciu neodporúčam, to je tiež riadny humus a brať dva naraz...
S inj. to bolo tak, že sprvu mi to nerobilo problém, ale postupom času neviem prečo mi to začalo byť hnusné. Nebolí to, je to do svalu, ale ten chvíľkový pocit predtým, keď si musíš vraziť trojcentimetrovú ihlu do stehna..., potom mi to pichala teta do zadku a aj som si kupovala kratšie ihly, lebo som chudá.

sydney

mna by len zaujimalo,ze ako dlho sa to berie a tak..ako nemam SM,ale som v skupine,takej tej vysoko rizikovej (mala som zapal ocneho nervu a nalez v likvore a nejae mensie loziska na mozgu). no mne to maju nasadit,len neviem ako dlho,ci sa napr.popritom moze uzivat napr. aj antikoncepcia. vysadila si ho sama,alebo ti to odporucili v nemocnici? no o tych ucinkoch som citala,vraj sa to po par mesiacoch upravi,ale mna skor desia tie inejckie - vsak ja zakazdym pri pohlade na ihlu odpadnem,ako si to pichnem:D

avonexka

Ahoj, ja som ho brala 2 roky, ale pre tie vedľajšie účinky som prestala. Neboj sa, nie každý ich má, kamarátka čo bola so mnou v nemocnici to znášala v pohode. Čo by si chcel konkrétne vedieť?