Žiarlivosť a spôsob ako sa jej zbaviť....

Príspevok v téme: Žiarlivosť a spôsob ako sa jej zbaviť....
ynnuf

Ako sa dá bojovať so žiarlivosťou? Viem čo robím zle, neviem s tým bojovať. Vychrlím vždy všetko a oheň je na streche. Súvisí to aj s chorobou, ktorú mi zistili pred tromi rokmi a odvtedy sa mi rúca všetko. Život, vzťah....
Psychológ povedal že mám ...neviem či to napíšem presne...psychosomatické niečo z mojej choroby. Ide o takú chorobu, ktorou napr. na SK trpí asi 20 ľudí, na svete niekoľko sto, nedá sa liečiť a má mnoho vedľajších príznakov. Nevedia ju liečiť, čítala som aj o úmrtiach veľmi mladých ľudí.
Z toho vyplýva moje asi milión percent mínusové sebavedomie, nepracujem, som stále doma atď. Strašne ma to všetko ubíja, takisto aj môjho partnera, lebo sa ten môj pesimizmus prenáša aj na neho.
Bojím sa že ho stratím, lebo som mu na ťarchu a tak. A pritom sama vedome robím všetko preto, aby som ho odohnala. Keď je nahnevaný, povie mi také veci, že mám dosť to vôbec rozdýchať. Viem, že život s chorým človekom prevráti veci naopak.... potrebujem pomoc, len neviem kde ju mám hľadať. Mám sa zmieriť s chorobou, a potom to bude lepšie. Začnem si veriť, nepodceňovať sa atď. Len ako to docieliť? Ja to nedokážem. Nedokážem pochopiť prečo ja a podobné veci. Psychológ povedal čo treba robiť, ale ako to riešiť, to nie.
Psychiater by vedel pomôcť viac? Môj muž mi povedal, že sa na mňa nepozerá ako na fyzicky chorú, ale ako na psychicky chorú :-(((((

Tinka009

Krásny deň, zaoberám sa týmito záležitosťami ( psychické problémy, rôzne fóbie, strachy, depresie, vzťahové problémy, žiarlivosť, či fyzické zdravotné potiaže ... ) už veľmi dlho, v praxi s mojimi klientmi.

Posielam kontakt na mňa : terapie.tinka@gmail.com , ak máte záujem, napíšte mi a preberieme to podrobnejšie aj s formami, čo by mohlo pomôcť. Sú rôzne spôsoby, je toho veľa a ja pristupujem ku každému vysoko individuálne a " šaty mu šijem na mieru ", teda tú ktorú terapiu.

PS: Nebojte sa, nič netrvá večne, ani to dobré, ani to zlé a všetko raz pominie. Dá sa tomu pomôcť. Hlavu hore.

Katka45i

Ahojte mám taký problém že som asi chorobne žiarlivá stále sa s priateľom hádame kvôli mojej žiarlivosti aj keď sa pozre na dáku ženu tak už mu to vyčítam a takto je to stále aj keď to nechcem tak to robím a ničí mi to celý vzťah chcem sa tej žiarlivosti zbaviť čo najrýchlejšie

Stano111

Zdravim,

mam ten isty problem. Volam sa Stano (46). Mam za sebou par viacrocnych vztahov, a mam problem so ziarlivostou.

Nebolo to vzdy tak, prvy vztah 15 rokov som nebol ja kto ziarlil ale moja partnerka. Nezmyselne a bezdovodne az nakoniec po rokoch som to vzdal a naozaj si nasiel inu a opustil ju. Dalsi vztah bol ale s partnerkou ktora bola na kazdeho chlapa co sa mihol okolo ako med, a otvorene koketovala. Samozrejme som ziarlil ako zmyslov zbaveny az nakonies sa tento vztah rozpadol. Po case mi povedala ze som ziarlil DOVODNE. Proste som to citil.

Po prestavke som bol zase vo vztahu konecne s partnerkou s ktorou sme cez rok problemy nemali, potom som raz vybuchol a spravil jej par ziarlivych scen. Ziarlil som na jej chovanie ako sa hrnie po mladych chlapoch atd. Skratka vsetko co sa mi nepacilo. Po mesacnej pauze sme sa k sebe vratili a ja uz ukludneny - vybudoval som si doveru k nej a skutocne sa mi darilo vsetky "pochybnosti" v sebe v zarodku potlacit a presvedcit sam seba ze vsetko je v poriadku. Boli sme stastni. Obcas aj cestovala prec, obas sa aj "vyhovarala" ze nemoze par dni volat atd. Neziarlil som len ma mrzelo ze jej za to nestojim a ze je jej bezo mna dobre. Ale zvladol som to a nevycital jej to ako ziarlivost, len som to spomenul ako ze ma to mrzi. Az.... sme sa so znamym troska pripili a vyrazili von do baru. Znamy jej kolega s ktory vlastne stale cestuje navrhol ze by sme si mohli dat "4" ku ze este nejaku zensku zozenie, nebral som to vazne ani moja pertnerka nie ale zrazu sa objavil aj nejakou zenskou. Ja som ostal v pomykove a poodisiel k stolu ale moja partnerka sa nimi okamzite pustila do vyjednavania.

Povedal som ze chcem ist domov a aj sme nakoniec okamzite sli domov. Nasledujuci den som nic nevravel ale v mojej hlave sa nastartoval kolotoc v ktorom som si zacal davat veci do suvislosti, to ze spou stale cestuju to ze vlastne prave vtedy nevola ked je s nim, dokonca v prvej krize tiez figuroval. No proste nenormalne. Asi po dvoch tyzdnoch sme boli vonku a znova sme vypili viac. A po navrate som zo seba vsetky tie moje "spekulacie" na nu vysypal a bolo toho teda hodne.

To bol samozrejme koniec. Cela snaha pocas roka, nase stastie a pohoda, laska vsetko je prec.

Samotny fakt ze ani okom nemrkla a zacala s nimi jednat co a ako mi stacil na to aby moje vsetky pochybnosti pocas roka okamzite vyskocili na povrch a ja som je to vsetko prekombinovane vhodil do tvare.

Spravila zo mna ziarliveho magora a cholerika preed vsetkymi nasimi znamymi, vsetci si o mne myslia ze som chory a ze som jej nastastie neublizil. Ja zase nechcem znicit jej povest a roztrubovat priatelom skutocnu pricinu, a radsej nesiem nalepku ziarlivca - ktoru zasluhou nesiem, ale neverim ze svetko je len v mojej hlave. Nebyt toho vecera verim ze vsetko by som dokazal dzat pod kontrolou a dokonca stale byt lepsi a lepsi, pretoze to skutocne aj malo tu tendenciu. Veril som jej!!!

Momentalne mam zjednane sedenie s psychologom, a idem sa pokusit riesit svoj problem, ale chcel by som pocut este predtym, je naozaj vsetko len na jednom partnerovi, podla mna je to vec oboch.

Ahojte.

kristina2390

ja som tiez riadne ziarliva, a neviem svoje myslienky kontrolovat a tak sa vyjadrimlen k jednej veci - v prvom rade, zacni pracovat. tam je prva chyba. :-)

116

nevzdavaj sa.nikdy niesom so sebou spokojny a to ma nuti byt lepsim.skus to riesit sportom a hlavne sa nevzdavaj, nikdy.niesi na tom az tak zle, tak sa nevzdavaj

ta3

Tvoj muz ma pravdu, nie si fyzicky, ale psychicky chora, co potvrdzuju aj slova Tvojho psychologa. V podstate vies co mas robit, zmierit sa s chorobou, zacnes si verit, nepodcenovat sa, len nevies ako, odpoved je jednoducha, zacni toto vsetko praktizovat, pokial si budes vraviet, ze ja to nedokazem, tak to fakt nedokazes, skus si povedat: musim to dokazat a dokazem to, toto je kluc k rieseniu Tvojich problemov

kara31

Precitala som si prispevok predomnou a ja mam taky isty problem. Nie som chora, ale mam problemy so ziarlivostou.Neviem sa jej zbavit a nici to nielen mna, ale aj moj vztah..v mojom pripade staci malo, staci ze si vsimne alebo pozrie na nejaku zenu, co podla mojho myslenia je krajsia ako ja a uz je zle.Neviem ako s tym bojovat a chcem sa jej konecne nadobro zbavit.Moj priatel ma ubezpecuje, ze som pre neho vsetkym, ale mne to akosi nepomaha natrvalo, iba nejaky cas.Prosim vas poradte mi..

janab

A žiarlite preto, lebo máte málo sebavedomia. A máte strach, že vás partner nechá a opustí. Netreba myslieť na to, že kde vás všade môže partner podviesť, ak to bude chcieť, tak to urobí. A nie nadarmo sa hovorí, "čo oči nevidia, srdce nebolí". Žiarlivosť je o.k. vtedy, ked vidíte, že po vašom drahom ide nejaká dračica, ale vyvarujte sa upodozrievaniu a výsluchov, lebo potom ten partner to urobí aj z trucu a nervov...viac dôvery a viac milovať sám seba, neupínať sa citovo veľmi na partnera .