Výpoveď a PN-ka

jajaja99

dlzka ochrannej lehoty zavisi od dlzky trvania nem.poistenia. ak pracovny pomer trval 15 dní, tak ochranna lehota je 15 dní od ukoncenia PP...len tolko k tomu...

datelinka1

jajaja, ja som nenapísala, že je to to isté, ale že trvá také isté obdobie :-) výnimkou je, ak je zamestnancovi daná výpoveď pred začiatkom ochrannej doby tak, že by výpovedná doba mala uplynúť v ochrannej dobe, pracovný pomer sa skončí uplynutím posledného dňa ochrannej doby okrem prípadov, keď zamestnanec oznámi, že na predĺžení pracovného pomeru netrvá.
toto sa však vôbec netýka NP, keďže sa jej PP skončil v skúšobnej dobe :-)

datelinka1

NP, ochranná doba je zhodná s výpovednou dobou, t.j. dva, resp. tri mesiace (ak pracovný pomer u zamestnávateľa trval viac ako 5 rokov). u teba však neexistuje výpovedná doba, ty si nedostala výpoveď u teba došlo ku skončeniu PP v skúšobnej dobe.

jajaja99

ak sa tvoj pracovny pomer skocil 7.2., na PN sa mozes dat vypisat do 42 dni od ukoncenia prac.pomeru, v tzv.ochrannej lehote. ze na kolko max....to zavisi od toho, ci bol toto tvoj prvy prac. pomer....

Denz

teda sorry....ty si bola v skusobnej dobe.....mam pocit,ze ani marodka by ti nepomohla.Zamestnavatel v tej dobe moze rozviazat pracovny pomer kedykolvek bez ohladu na to ci marodujes.