Bolest brucha, vlavo dole

Príspevok v téme: Bolest brucha, vlavo dole
Tibianaaa

Dobry den,

chcem sa spytat.. otec ma problem, boli ho brucho v dolnej casti nalavo. Kedze sa stava, ze su to vetry, nechce ist k lekarovi .. no dva dni je v bolestiach, ziadne krce. Dnes vecer ho dokonca chytili aj krize, napina ho .. no zaludok ma snad vporiadku, kedze stravu prijima - samozrejme v malinkych davkach, asi od strachu :(.

Neviete o co ide? Co signalizuju olesti brucha vlavo dole?

Dakujem
T.

spaceboy

ahoj, bolest lavej casti brucha, a zvlast, ak je sprevadzana bolestou v krizoch, moze mat viacero pricin. Ci uz pankreas alebo nieco s crevom, hrozit moze aj rakovina, ale nechcem zbytocne strasit. Lekari vam dobre poradili, ak vas odporucili na kolonoskopiu, lebo v podstate je to najpouzivanejsie vysetrenie pri vysetreni creva. Nieco o tom zakroku, ako prebieha, sa mozes docitat tu rakovinacreva.sk . Drzim palce, aby to nebolo nic vazne.

stone55

ak boli zlčník,tak su bolesti v pravej časti "brucha",takze zlčníkové kamene vylučte.kolonoskopia nie je podla mna hned potrebna,tej predchazda rada vysetrení a testov,lebo je to jednak neprijemné vysetrenie a k nemu sa pristupuje ak ma pacient dlhsie trvajuce problemy a symptomy.
musi drzat dietu,injekciu od bolesti dostal,takze uz len čakat čo zisti lekar.nenechajte ho doma v bolestiach,lekarov treba doslova niekedy otravovat a ziadat si pomoc..mam s tým vlastnu skusenost.dzrim palce,nech to dobre dopadne,dajte vediet!

Tibianaaa

Dakujem Nanci .. bol v nedelu na pohotovosti, dali mu injekciu od bolesti a ma ist na kolonoskopiu, ach ta dnesna starostlivost :( ... cize ziadna slava co sa tyka vysetrenia...

No a dodnes neje, dnes rekord, dal jeden grahamovy roztek a cajik. Snad mu to prejde pomaly. lekarka na pohotovosti spomenula, ze by mohlo ist o pankreas a na chirurgii vpodstate nic, injekcia a sup dalsi den, ze ma ist na kolonoskopiu. A toto vysetrenie vela lekarov neodporuca, tak ja aaa neviem

Tibianaaa

Dakujem vam!!!

Datelinka, tusim mu mamina davala co hovoris .. mali sme s vetrami v domacnosti problemy, to je velmi silna bolest. Toto je tupa a stala bolest, nema take krce...

Chudacik, akurat som ho bola pozriet, opat ho natahovalo :(

No nic rano pojdeme ...

datelinka1

najskôr je to naozaj meteorizmus. nemá otec problém aj so stolicou? hýbe sa málo alebo vôbec? treba skúsiť to, čo sa odporúča bábätkám - rasca, fenykel (aj rozžuť) a pohyb s dolnými končatinami - prinožovanie, bicyklovanie a podobne. no a samozrejme ak sa dá, tak čo najviac vlákniny v strave.
poprípade skúste espumisan.