Svrbenie posvy

Príspevok v téme: Svrbenie posvy
Sona1212

Ahojte,
je mi dost neprijemne pisat tu tieto veci,ale mam hrozny problem.. vcera(nedela) som dostala menstruaciu a uz den pred tym ma to tam dole zacalo svrbiet (vo vnutri posvy, na povrchu,aj okolie klitorisu) .. vcera v noci,respektive dnes rano som zaspala asi okolo 4/pol5 a vstala uz o 7 na to svrbenie, vobec som nemohla zaspat , vecer som samozrejme dodrzala hygienu,to iste rano.. vobec netusim z coho to moze byt a kedze mam aj svoje dni,tak nechcem ist teraz na gynekologiu. Strasne to svrbi,ked stojim ,ked si lahnem ,ci ked sedim. Jedine rozptylenie ak ide nieco v telke alebo ak som tuna,pri pocitaci, no musim povedat,ze to citim aj teraz. Teraz momentalne je to este zvladnutelne,no take,ake to bolo rano a v noci ,tak to bolo na zaplakanie..
Prosim Vas, ak ste mali, damy, nieco podobne, tak napiste,ako ste postupovali... ?

Dakujem Vam velmi pekne za Vase rady

farmaceut

probiotika by som velmi neodporucal, kedze probiotika vytvaraju v posve prirodzene prostredie a pre niektore druhy hub a bakterii je to vhodne prostredie na ich mnozenie.v niektorych pripadoch to zaberie ale niekedy to este viac zhorsi..

stone

v kazdom prípade chod na vyšetrenie,takéto problemy sa neriešia doma,ale v lekarni sa daju kupit volnopredajné čapiky,alebo kremy i spominaný canesten,tak zatial skus.

bazalka

Máš kvasinky, kúp si krém canesten alebo vaginálne čapíky a po menzese si to natieraj. Mne to vždy zabralo.

levicaaaaa

Sona1212: kvasinky sa neodporúčajú liečiť doma, a už vôbec nie jogurtom... ani voľnopredajné lieky z lekárne nie sú najšťastnejšie riešenie... ak ti začala menštruácia, je možné, že ťažkosti začnú samé od seba troška ustupovať, ak nie, tak po menštruáciu hneď ku gynekológovi, žiadny jogurt, ak by sa to ale stupňovalo, tak ku gynekológovi hneď, bez ohľadu na menštruáciu...

Sona1212

len neviem,ze ci to s tym jogurtom napr mozem pouzivat pocas menstruacie? "Terapiu treba začínať týždeň pred menštruáciou a pokračovať aspoň počas dvoch cyklov" - lebo ak to citam,tak skor asi nie...? a ak nie,tak co mam robit? lebo mne este len vcera zacala,menstruacia:/