rodili sme v BS a o tri týždne sme tam znova

Príspevok v téme: rodili sme v BS a o tri týždne sme tam znova
amedicus

Po dokladnej exkurzií po západoslovenských pôrodniciach sme sa pred 5-timi rokmi rozhodli rodiť v Banskej Štiavnici a neľutujeme! Psychická pohoda a prívetivý personál prispel k tomu, že to bola pre moju manželku i pre mňa najlepšia dovolenka v živote a tak sme sa rozhodli, že si to zopakujeme. Malý sa už nevie dočkať kedy príde na svet a vždy keď počuje naše hlasy sa pomrvením prihlási. Teraz ho už privítame i s jeho 5 ročnou sestričkou a verím, že si to znova užijeme. Veď pôrod nemusí byť len o strachu a bolesti!

sun0808

Ja som rodila na vychode slovenska a taktiez som bola spokojna.
Nepotrebovala som nadstandart,chcela som byt na izbe aj s inymi zenami,aby sme si povymienali skusenosti,nazory.Ale chapem,ak ma nikto radsej sukromie.
Nechcem sa nikoho dotknut,len ako sledujem dnesne mamicky,dokazu sa hyckat,len aby nieco nezabolelo,vzdy a vsade autom,vsetko mat co najkomfortnejsie.
Nevadili mi porodne bolesti,pretoze ostanu nezabudnutelne,no a strach som taktiez nemala,je pravda,ze ak by boli pocas tehotenstva komplikacie,asi by bol.

rodička

pôrodnicu v BS všetci chvália, ale tí všetci mali asi bezproblémový pôrod a všetko bolo v poriadku. pretože v takýchto zariadeniach nie sú pripravení na komplikácie. vtedy nastupuje prevoz do "riadnej" nemocnice, čo môže komplikácie ešte zhoršiť. takže ja som rodila vo veľkej fakultnej nemocnici pretože komfort a pohodlie pre mňa neboli až tak doležité. a napr. pred tromi rokmi keď som rodila ja tak v BS nemali ani pediatra a dieťa prvotne vyšetril pôrodník.
keďže som mala možnosť poradiť sa s ľudmi zo zdravotníctva každý jeden mi odporučil "normálnu" nemocnicu pred súkromným aj keď krajším a komfortnejším zariadením.

nirieste

My nastastie nemusime ist do porodnice, aby sme si uzili skvelu dovolenku:) Aj tak tipujem, ze tammali zelene linoleum, steny natrene nabielo a dieta spalo v zeleznej postielke, rovnako ako manzelka... Spartansky slovensky spital.

hmmmmmmm

tak tak keby takych porodnic bolo viac!mala by to byt samozrejmost!jednotny standart a nie nadstandart!btw drzim palce!

amedicus

Súhlasím, že dobré sa chváli samo! Článok viac-menej reaguje len na niektoré iné články kde sa z pôrodu stal horor. Neviem presne ako je to dnes vo všetkých západoslovenských pôrodniciach, ale čo sme si zisťovali, tak málo kde má manžel zaručenú účasť pri pôrode počas celej doby a nepoznám inú nemocnicu, kde môžeme spolu s našim novým členom rodiny, už hodinu po pôrode, bývať všetci v jednej izbe.

datelinka

a kde je problém alebo otázka??? alebo je to reklama? dobré sa chváli samo. nerodila som v spomínanej pôrodnici a taktiež v mojom prípade bol príjemný personál, priateľské prostredie, s pohodou, bez strachu.