ortorexia ???

Príspevok v téme: ortorexia ???
akneakneakne

je ortorexia to ked sa stravujem tak : fakt len vybrane druhy ale ani nie kvôli tomu zdraviu ako kvôli pleti . strašne akne som prekonal a zistil som že ked jem napr. len ovsene vločky , psylium jablka, čajiky rozne, ...tak je to takto dobre..je pravda že som sa liečil roaccutanom ale dal som sa na zdravu vyživu kvôli pleti.

malaalam.

ovsene vlocky zalejem trochou mlieka alebo vody, tak aby boli vlocky cele zaliate. Pridam lyzicku medu, alebo aj menej. Mozes si tam pridat susene hrozienka, skoricu. Das to do mikrovlnky na par sekund, dokym vlocky nenasaju to mlieko alebo vodu. A potom mozes este pridat nejake ovocie-jahody, hrozno, jablko, cernice, podla chuti:) velmi chutne to je..
Takuto zlu plet budes mat asi len do urciteho veku, do konca puberty, tak sa zatial stravuj zdravo a potom ked sa ti hormony ukludnia si budes moc dovolit aj nejake tie prehresky. Lepsie ako brat chemiu.

joni_

pokial to robis pre zdravu vyzivu a plet, tak ok, ale ak mas z toho vnutorne zly pocit, stres atd.. tak sa to podla mna uz mina ucelu a viac skodi ako pomaha

akneakneakne

ale aj ked si dam kusok niečoho tak už mam zly pocit že som si dal niečo čo mi zhorší pleť. ked si nedam tak som nervozny že prečo ja musim sa ovladať a druhy jedia hocčo a maju peknu pleť. a aky je to recept_?

- mira

Je to nezmysel.
Poznám stovky ľudí závislých na liekoch. Niet domácnosti, v ktorej by si nechránili vzácnu skrinku s liekmi. Je to ich zmysel života. Sú plné lekárne a plné čakárne ľudí u doktorov, ktorí predpisujú chémiu.
Závislých ľudí. Zdravou stravou sa nezaoberá takmer nikto.
Obchodov so zdravou stravou sotva nájdeme pár. Zato lekáreň je na každom rohu.
Anorexia je niečo iné. Žiadna anorektička sa nestravuje zdravo. Jej nejde o zdravú stravu, ale o chudú postavu.

Takto by ste mohli tvrdiť, že sú ľudia závislí na zdravom vzduchu alebo zdravej vode.
Je to snaha zdiskreditovať ľudí, ktorí nechcú prijať diktát farmaceutických firiem.

malaalam.

nie, to je len zdravy zivotny styl, neboj:) urcite je pre tvoje telo lepsie jest ovsene vlocky, ovocie, zleneninu ako hltat roaccutan. Ale moc to neprehanaj, obcas nejaku horku cokoladu, kolac, tmave maso a tak, nech je aj nejake to potesenie v zivote. Iked ja si viem pripravit ovsene vlocky tak, ze su lepsie ako akykolvek kolac:)

Help

Začína to nevinne. Začnete sa zaujímať o všetky novinky z oblasti zdravej výživy, pričom sa dozviete podrobnosti o rôznych éčkach, konzervačných látkach, stabilizátoroch v potravinách, farbivách, hormónoch a technológiách spracovania ... Celkom vás to pohltí a začnete odmietať všetko, čo sa len trošku vymyká zdravej výžive! Napokon strach a stres z jedenia nezdravých potravín spôsobí človeku väčší zdravotný problém, ako by spôsobila ich samotná konzumácia!

Zmysel života - strava