bojím sa o to bábo

Príspevok v téme: bojím sa o to bábo
zuzanna

ahojte...baby ukludnite mi moj mozog. som tehotná v štvrtom týždni. o 2 týždne ma čaká ultrazvuk na potvrdenie..stále sa bojím, aby tomu mrňu tam vo mne to srdiečko bilo a dopadlo všetko dobre.stále na to myslím, idem sa z toho zblázjiť...i ked stále mám pocity, že sa tam niečo stále deje, že je to hlúposť, myslieť na také hlúposti.a stále som hladná. može to byť znak, že tam všetko funguje OK?dakujem:))

cakajuca

viem presne co prezivas a ako odpocitavas akazdu minutku do prehliadky. Ja som prve babo potratila v 9tt. mrtvy plod. teraz som v 33 tt. a ked mi oznamili v 6 tyzdni ze je tam akcia rozplakala som sa od stastia. Moj dr. mi povedal, te ak ma to male prezit prezije, ale ak nie...to urcite nie je tvoj pripad tak zena moze robit hoci co lezat nehybat sa uzivat kadejake vitaminy prosto potrati. mne bolo prvykrat neskutocne zle ale nevydrzatelne nemohla som nic jest a podobne, to ze ty mas apetit velky je vynikajuci znak a urcite tvoje babatko je zdrave ako buk, neboj. Snaz sa aj ked je to tazke co najmenej stresovat.ja osobne som sa bala prve tri mesiace na to babo aj mysliet, som sa bala ze ked mi zomrie tak to psychicky nezvladnem a stale sa este bojim,ale zbytocnym stresom viac ublizujem len sebe a mojej malej princeznej. Stale si to opakujem, takze hlavu hore...nie si jedina na to nezabudaj...

petruska

zuziacik24:tak to si natom celkom fajn este...ja som bola minule na vysetreni a jedna zena sedela vedla mna a uz vyzerala ze am dost velke brusko mohla byt v takom 7 mesiaci asi a vravela ze nepribrala za posledny mesiac ani 2 kila...nechapala som ...ja priberam normalne..nejako sa zaoblujem a manzel mi vravi ze budem ako maly balonik...ani sa necudujem ked on ma meter 90 a ja mam meter 67..:D

zuziacik24

Ahojte ja mam tiez podobne pocity stale. Som uz v 14tt, naposledy som bola na kontrole min tyzden a babo bolo ok, kopcovalo nozkami...ale neviem si to vysvetlit. Mozno je to tym ze stale citam na nete kadejake smutne pribehy o zamlcanych potratoch a podobne.A potom sa stale bojim ci je v poriadku ci mi rastie a bije mu srdiecko... A navyse sa sledujem a nerastie mi extra brusko este. Vlastne skoro ziadne nemam a to som dost chuda, ani na vahe som zatial nepribrala nic skoro a to papam ako kyselina. No a ked sa porovnam s niektorimi babami v 14tt tie uz maju krasne gulatucke bruska...Tie obavy su asi ale u kazdej buducej mamicky a toboz ked caka prve babatko. Prajem vsetkym tehulkam vela stastia a nech su nase babatka zdrave a rastu.

petruska

ahoj zuzana :)ja som v 9tyzdni a tiez som sa bala prveho ultrazvuku...mam 19 rokov a s manzelom sme sa vzali pred rokom..velmi sme sa chceli vziat a mat babo..este studujem na vyske takze mam dost stresov...ale prvy ultrazvuk je uplne krasny podla mna..manzel ma cakal s ruzou v ruke a skoro sa rozplakal ked videl to male ...stale pakuje odvtedy ze ma zato miluje :)je to naozaj super pocit :)

Veve

Ahoj Zuzana Neboj sa všetko bude v poriadku. Len sa zbytočne obávaš a strachuješ.
Ja som tiež tehotná a som asi v 7.týždni.Tiež som sa hrozne bála a myslela som si že niečo nie je v poriadku keď mi býva tak často zle.Dnes som bola u svojej gynekologičky a tá mi potvrdila že je to v poriadku a nemám sa zatial ničoho báť.
To že ti chutí je dobré to je znakom že sa ti to malé rozvíja dobre.Mne napr.moc nechutí a niekedy do jedla sa musím nútiť aby som niečo zjedla.

agina

Tak to su uplne normalne pocity, ultrazvuk ti potvrdi, ze je vsetko v poriadku a ty budes najstastnejsia mamina na svete...drzim palce a sem-tam sa ozvi.

evusa2001

ahoj
chcem ti pogratulovat ja som tiez v 4/5tyzdni tiez sa bojim aby bolo vsetko ok ja zase nemam vobec chut do jedla ale bud rada ked ti chuti tak sa napapaj,hm ale pozeram ze si pisala v january takze zachvilku budes mat termin porodu,,ja to mam mam 29.2.2008.prajem ti vsetko dobre.papa

alickaa

no len sa upokoj, lebo sa fakt zblaznis a skoncis vo zvieracej kazajke s krutelom v ustach:) Jedine, co mozes spravit je to, ze sa budes o seba dobre starat a verit.

judit

Zuzka, ak si hladná to znamená, že Tvoj organizmus vysiela signály, že potrebuješ doplniť niektoré výživné látky. No keď sa budeš napchávať "prázdnymi" kalóriami, tak z toho len priberieš a nedostatok nevyriešiš. Kvalitná strava a kvalitné doplnky výživy sú základom. A žiadne obavy, príroda sa o všetko postará :-)len nechaj tomu voľný priebeh.

mimika

ahoj, len pokojne jedz ako ti chutí, samozrejme všetko s mierou. určite sa nestresuj, je dokázané, že čo prežíva mama, tak isto sa cíti aj bábo v brušku, všetky tie stresové hormóny dostáva cez krv aj ono. nechceš predsa, aby sa cítilo ako ty. len pokojne, spi veľa, potrebuješ to najma prvé 3 mesiace, možno sa aj cítiš v kuse unavená. rob čo ťa baví, odreaguj sa, chod na dlhú prechádzku, porozprávaj sa o svojich pocitoch s niekým, kto to pochopí.ak by niečo nebolo v poriadku s malým, tak stresom mu nepomožeš, ak je v poriadku, tak mu len ničíš prvé týždne života. Ak si nerváčka od prírody, skús sa poradiť s lekárom, možno ti poradí nejaké homeopatiká na upokojeni, tie by nemali mať vplyv na plod.tak držím palce paaaa