Dlhodobe vztahy

Príspevok v téme: Dlhodobe vztahy
penelope285

Ahojte,

Moj problem spočíva v tom, že mam 6ročný vztah a som aj vydata a mame male deti. Vždy som žila v tom a chcela som aj aby moj prvy partner bol aj posledny ,ale...je to tažké.
Z mojej strany by to podla mna aj bolo možné, ja som naozaj chcela lubit dlho a myslím , že ak by sa stále nediali tie vecí v mojom vztahu čo sa dejú, tak by to aj bolo možné...
Po čase som zistovala, že ma klame, zatajuje nejaké vecí, aby ma ochranil-proste aby som si nerobila starostí, kedže som bola aj tehotná a podobne..potom dokazal vyničit moje našetrene penaize, vraj preto, lebo že mame malo, tak stavil nejaku sumu... stalo sa to viackrat, ale už dlho nie ib na začiatku vztahu. Bolo to akoby sme sa učili navzajom. Teraz však už mu neverím. Chodil si skmaaratmi von počas tehotenstva aj počas materskej mojej aj do rana aj na 12 hodin. Inaks a dobre stara o deti, navari, ale býva už príšerne nervozny, viem že na mna už žiarli,lebo chodim do práce a hlavne na zákaznikov a ma naražky, ale to skor len tak zo žaru...ale zase ked chcem objatie a podobne tak sa odthauje a ked mame sexovat tak je to fakt iba sex.akoby len zasunut a koniec...v podstate je tichy človek nerozpravame sa, milovanie je zle, moja dovera v neho otrasena a nerozumieme si-pretože vždy len ked sa chcem niečo opýtat on zavrči...čiže viem ako je moj vztah na tom biedne a usilovala som sa stále komunikovat, udržiavat vztah, doverovat, ale je to už tažké a mna skor začína mrziet, že moj vztah bude ako tie mnohe- rozvod?!
Možno je tu niekto kto zmýšlal podobne niekedy a chcel mat jedineho partnera a nerozdava sa-teda nesexuje s každym a s viacerými-aspon ženy niektore -možno. Poznám viacere ktorých prvý partner bol aj ich posledny,ale aspon zatial a su spolu aj 7 a viac rokov, ale ako sa s tým zmierit, že možno nebudem mat iba jedineho ked mi krachuje vztah a raz sa ukonči, a potom dalši partner? V podstate asi nedokažem už žiadenmu chalanovi verit, ked moj vztha už je vyše roka o ničom ...a mam pocit ,že chlapom iba ide o jedno.
Ake mate vy dlhodobe vztahy? Alebo nejake ohlasy na partnerstva a vztahy.

rrrrrrrriba

mozno potrebujete nejaky novy impulz,, dovolenku, spolocne vikendy zabavu..a tam sa porozpravate.
Mam za sebou dva dlhe vztahy 7 a 10 rokov..
to co popisujes smeruje k rozchodu...a budeto otazka casu
myslim ze je to na hrane u vas..bud sa zblizite, alebo koniec.
Je to ja na tebe, do akej mieri este chces ,dalej pokracovat.
Nevidim zas az taku tragediu v rozchode. Problem je medzi obdobie,.///kym sa opat do niekho zamilujes....ale na druhej strane mozno tym ziskas....Ja som az v 37 nasla toho praveho....
inak sex ako som vypozorovla ,ted chut na sex s dlhodobym partnerom je pre zenu spolahlive meritko,, vnutornej initmity a dovernosti.....a ak to nie je dobre..je to otazka casu kedy je konec vztahu.
a dalej co bolo to bolo ze chodil neskro v noci a tak,,,to je minulost,,ty jednaj o pritomnost,,zabudni aky bol, to neplet do pritomnosti a buducnosti.Skumaj ho aky je dnes zajtra pozajtra...

jajka001_

je to v komunikácii, v realnych moznostiach oboch partnerov, v tom, co od seba vzajomne ocakavaju...myslim ze vas vztah sa da este napravit, rozhovor v manzelskej poradni by urcite pomohol, uvedomit si tvojmu manzelovi, ze tvoje ocakavania su primerane, ze ma svoje povinnosti, dohodli by ste si pravidla, ktore vyhovuju obom, aby ste boli obaja aj vase deti stastni.

Lily.

Myslim, ze toto sa deje v akomkolvek vztahu, kde partneri navzajom od seba ockavaju, ze jeden druheho urobi stastnym. Na istu dobu sa to moze darit (naoko), no ak to ocakavaju natrvalo, ich ockavanie sa stane chronickym a nicivym. V podstate ziaden clovek nema tu moc urobit nas trvale stastnym a to je fakt, ktory vela ludi nechce vidiet a tak utekaju z jedneho vztahu do druheho. Vzdy sa to odvija od toho, na com ti najviac zalezi. Ak sa to tyka klamania, tak si bud ista, ze ti bude klamat, ak sa to tyka sexu, tak si mozes byt ista, ze sa to zakonite pokazi, ak sa to tyka penazi, tak musis ratat zas s tym, ze s nimi bude nezodpovedne jednat. Ked je to z kazdeho rozka trosku, partner ta bude sklamavat terminalne celkom vo vsetkom, az nakoniec neuvidis takmer ziadnu jeho svetlu stranku, ktora by stala za povsimnutie. Asi bude este trvat, kym za jeho spravanim uvidis vlastne ocakavania, ktore zamienas za jeho neschopnost, nespolahlivost. Ak su tam deti, co su, tvoje ockavania sa mozu zoslinit aj vzhladom na to, ze ich chces uchranit pred nespolahlivym otcom v buducnosti. Je to tazke, no moze sa to zmenit, len nesmies tu zmenu ocakavat od neho. Ak sa zmenis ty, cize tvoje ocakavania, ako zazrakom sa zmeni aj on. Ide o tvoje piority, tie byvaju kamenom urazu kazdeho cloveka, krory sa snazi nejako korigovat spolocny vztah. Ide o to, ci prevazia priroty rozchodu nad prioritami spolocneho zivota. Potom budes vedies.