Predmanzelska zmluva? treba ju ked...

Príspevok v téme: Predmanzelska zmluva? treba ju ked...
milovna

chcem sa spytat ci ju treba robit aj ked dostanem od rodicov ako dar byt s tym,ze keby sa konal rozvod,ci by to slo na polku.viete nieco o tom?bo ja som pocula ze ked dostane niekto od svojich rodicov byt ako dar,tak sa nemusi robit predmanzelska zmluva a automaticky keby vznikol rozvod mam iba ja pravo na ten byt nie on,nedeli sa

wowo1

aj ked neexituje pred manzelska zmluva, ,na slovaci ,mozes urobit ine zmluvy,,,byt pred svadbou zapisany na teba v katastry to je jasne ze bude tvoj aj po rozvode...to iste bude platit aj o dedenom majetku.

datelinka1

podľa občianskeho zákonníka môžu manželia rozšíriť alebo zúžiť zákonom určený rozsah bezpodielového spoluvlastníctva, a to dohodou formou notárskej zápisnice.
v tvojom prípade je však podstatné, kedy dôjde k nadobudnutiu majetku (teda pred sobášom a vznikom BSM), spôsob nadobudnutia (dar) a samozrejme to, že v liste vlastníctva na katastrálnom úrade budeš uvedená ty ako výlučný vlastník nehnuteľnosti.

aknitka

spoločný majetok (BSM) sa ráta od dátumu uzatvorenia manželstva. všetko čo si nadobudla pred tým je len tvoje. a ako už niekto písal dary a dedičstvo nepodliehajú BSM.

Deee

pokial som dobre informovana veci ziskane darovanim a dedenim v manzelstve nepatria do spolocneho vlastnictva manzelov, ale iba osobe, ktora vec darovanim alebo dedenim ziskala

mate59

ak si byt dostala pred vznikom manželstva, nepočíta sa do BSM.Pred vznikom manželstva zmluvu môžeš spísať formou notárskej zápisnice.V prípade rozvodu k nej súd prihliada.

waterka

v nasom pravnom poriadku termin predmanzelska zmluva neexistuje...
Veci ziskane darom nepatria do bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov, teda patria iba tebe.