Mokvanie a svrbenie konecnika

Príspevok v téme: Mokvanie a svrbenie konecnika
vito11

zdravim vas vsetkych. chcel by som sa vas popytat ci by ste mi nevedeli pomoct s mojim problemom, v oblasti konecnika pocitujem neprijemne svrbenie ,mokvanie, alebo proste upotenie//zadku//, nasledkom tohto aj mierne krvacanie,no a pred neakym tyznom sa mi pri analnom otvore urobil neaky vred alebo co to je .....prosim poradte co je to ?????

uuleuskauu

Bezpodmienecne vegetarianska strava!!!
Uzivat probiotika.
Uzivat vlakninu.
Dodrziavat pitny rezim.
Vela behat, pravidelne cvicit, ale najlepsí je beh. Ked nie si za beh, tak skakat na svihadle, na trampoline, aerobic - nieco z toho.
Dokladne pozut potravu, neprehltat velke kusy!!!
...pri dodrziavani tychto zasad zarucene zmizne vytok z konecnika a uz sa nikdy nevrati. Vytok je sprevadzany svrbenim, aj ono zmizne. Pravdepodobnost, ze by mal clovek parazity, je minimalna.
Neveris, ze pisem pravdu? Chod na gastro, daj si urobit kolonoskopiu bezpodmienecne! A dostanes rovnaké rady aj od lekára. Moj kamos mal nieco podobné, dlho sa trápil a odkedy dodrziava tieto zásady, odvtedy je fit.

ahala

Na tento "mokvajúci problém" pomôže krémpasta Imazol,
dostať voľne v lekárňach. Treba natierať ráno a večer, vydržať najmenej 3-4 dni a svrbenie, pálenie, mokvanie sa minimalizuje.

xxqxx

to moze byt kludne aj reakcia na nejaky druh jedla .Sledujte sa, kedy sa objavi ten vytok z konecnika .
Dajte si trebars zeleninovy den zo 2 dni a uvidite, Potom pridajte dalsi den napr. nejake maso a sledujte sa.
Mozno sa to objavi po alkohole, a pod.

M8ccrx

Na akutne svrbenie je dobra gafrova mast.Hned po aplikacii pride ulava na celu noc. Rano znova. po stolici opat natriet.Ale nevylieci. Len tlmi svrbenie.

PA CI ENT

svrbenie konečníka veľmi často spôsobujú malé trhliny (fissury) sliznice v konečníku, kt. môžu vzniknúť pri bežných zápalových ochoreniach - vtedy sú oslabené tzv. mäkké tkanivá. Keď cez trhlinku začnú presakovať zvyšky stolice po potrebe, prichádza úporné svrbenie. namiesto mechanického šúchania ritného otvoru treba vykonať hygienu konečníka prúdom vlažnej vody. (najlepší prostriedok je bidet) potom miesto osušiť čistým tampónom, kt. vložíme na postihnuté miesto medzi polky. toaletný papier radšej nedávať, lebo uvoľňuje vlákna, kt. dráždia ranku. tampón vymieňať aj viac ráz za deň. na noc sa uložiť na odpočinok s umytým konečníkom a tampónom! pri tejto snahe je vysoká pravdepodobnosť že fissura môže aj sama zahojiť, pokiaľ nie je príliš veľká.