Lekár ma odmietol vyšetriť

cokoladka898

vies co ja som nehovorila tym druhym o tych predoslych takze nevedeli o tom v niektorych pripadoch. v inych pripadoch dam kludne predosle vysledky od inych lekaroch samozrejme tej istej specializacie aby bol v obraze co sa so mnou robilo predtym, ci to pomohlo, nepomohlo a tak. nemala som s tym nikdy problem. a niektori lekari vedia ze medzi nimi kolujem...su dobri kamarati ale ja chcem vediet niekedy viac nazorov...viac hlav viac rozumu ako sa vravi. takze tak.

mikkki

Na jednej očnej amb v BA sú vypísane mena praktických lekarov od ktorých beru paciantov, je to podla obvodu či čo - čiže tí to maju iste tých musi zobrať a pod tým je napísane že vyšetria aj tých ktorý nepatria do toho obvodu. Takže super fak to zaleži iba na ich dobrej vôli.

Nancys2

Cokoladka a nepýtali od teba predošle zaznamy napr ten iny ortoped alebo ORL, však? Oni nemusia vedieť, že si už niekedy bola u niekoho inde? Pokial nie som u odborneho lekara viazana liečbou, že beriem lieky od neho, že ma lieči na niečo... tak môžem isť hocikedy hocikomu?

ojka

Lubosh, ja si tiež radšej vybavím v ZA ako v BY, ked sa dá, ale tiež ma už zopár odmietlo, ale tak už mám doktorkov zmapovaných, kde ma zoberú bez problémov, tak je fajn (:

farmaceutka1

Lekar je povinny vysetrit pacienta vtedy, ked patri do jeho rajonu, cize vtedy ho nesmie odmietnut.
Ak do jeho rajonu pacient nepatri, lekar ho moze, ale nemusi vysetrit. Cize ak Lubosha osetruju v Ziline alebo Povazskej Bystrici, je to na voli lekarov, ku ktorym chodi. Ak by boli plni, mozu ho plnym pravom odkazat na odbornych lekarov v Bytci, kam patri podla rajonu.
Vacsina lekarov pacienta neodmieta, ale je to ich pravo odmietnut, ak napriklad su plni, alebo z ineho dovodu. Odmietnut nesmie rajonny odbornik, cize Luboshovi by sa nesmelo stat, ze ho odmietnu osetrit v Bytci.
A casto pracuju medzi lekarmi aj osobnostne averzie a podobne..

Lubosh

To je blbosť, čo tu píšete. Neviem teda, odkiaľ ste, ale ja som z Bytče. A hoci akože podľa "rajóna" by som mal patriť ku všetkým špecialistom tu v Bytči, no ja môžem pokojne ísť kde chcem. Aj keď sa pýtam sestričky, tak mi povie, že kde chcem. Ak nechcem ísť tam kde patrím(do Bytče), tak si nájdem lepšieho lekára v tejto oblasti v Žiline, alebo v Považskej Bystrici. I keď je Považská Bystrica iný kraj ako Bytča, aj tak to nevadí. Tam mám napríklad kožnú. Veď lekári nemôžu nezobrať pacienta na základe jeho praktického lekára. Môžu jedine na základe toho, keď nemajú so zdravotnou poisťovňou zmluvu alebo majú plno alebo tak, ale nie kvôli praktickému lekárovi - veď to je čo za blbosť, s tým som sa ešte nestretol.

cokoladka898

ja som bola napr. u jedneho ortopeda a ked som potom niekedy mala znovu problem isla som k inemu a potom inemu lebo som chcela vediet dalsi nazor a s orl mam to iste...pochodila som uz cele mesto plus okolie a nikdy som s tym nemala problem.

aknitka

ja normálne nechápem o čom to tu píšete. som z BB a nikdy sa mi nestalo že by ma lekár odmietol vyšetriť lebo nepatrím do jeho rajónu. áno, rajóny síce sú ale naďalej platí slobodná voľba lekára. jasné, že všeobecný lekár, zubár a gynekológ sa nemení pri každom raze. ale ostatní v pohode. veď predsa na krčné sa nechodí pravidelne ako napr. k zubárovi na prehliadku. obvodná tam posiela keď je nejaký problém a vtedy ťa musí vyšetriť ten ku ktorému prídeš. veď ľudia z menších miest cestujú za lekármi do väčších miest a v pohode ich vyšetria. inak máš právo sa sťažovať. to že vás nechcel ošetriť lebo vás tam poslal doktor xy je podľa mňa ich nejaký osobný problém, ktorý si takto riešia. jednoznačne som presvedčená že máš nárok sa sťažovať a z tohto dôvodu ktorý si uviedla ťa nemohol odmietnuť.

jedna

je slobodna volba poskytovatelov zdravotnej starostlivosti. zmluva sa podlisuje s obvodnym a stoatologom. inych specialistov si vyberame slobodne bez rajonizacie.

ojka

u nás to tiež tak funguje, že pokiaľ k nemu nepatríš ty osobne, alebo lekári, ktorí ťa tam odporučili, tak sa môže stať, že ťa neošetria a pošlú jednoducho inde, alebo som sa stretla už aj s tým že si si priplatila a vzali ťa,... takže tak, iný kraj, iný mrav....