PROSIM VAS,NEBUDETE TU PRIDAVAT JEDLA VARENE JESLA A POTRAVINY KTORE SU DOBRE PRI REGENERACII SVALOV ,TEDA BIELKOVINOVE JEDLA...NEVIEM TO NA NETE NIKDE NAJST NEJAKY VYPIS...dakujem :)
Vypis jedal s vysokym obsahom bielkovin a nizkym obsahom tuku - fitness
\\\\\\\\\\\\\\\"ukladá sa tuk,cukor sa mení na tuk,bielkoviny nie,ale to je dlhú debatu.\\\\\\\\\\\\\\\"
Mate to si kde prisiel nato, ze bielkoviny sa neukladaju do tukov???? Ukladaju pokial ich mas nadbytok tak sa ukaldaju do tukov nadbytok cohokolvek sa uklada do tukov!
Maso zo sasanky.
Onan
:-D
Ešte dikobrazie mäso je velmi výdatné
Bílkovinné potraviny
Jedná se především o maso a masné výrobky. A to hlavně tepelně upravené. Můžeme použít téměř jakékoli druhy masa. Hlavně hovězí, telecí a skopové (ve formě pečení, řízků, mletých výrobků a bifteků). Ovšem dávejte si pozor a pokud možno se vyhýbejte vepřovému masu (a obecně tučnějším partiím). Pokud se týká úpravy masa, tak se nedoporučuje příprava v trojobalu (a to zejména kvůli strouhance, která patří do druhé skupiny).
Vhodné jsou pak dále všechny možné druhy drůbeže (pečená krůta, krůtí řízky a prsa, krůta na smetaně, kuře). Dále sem patří ryby (pozor, neuzené) a plody moře (losos, okoun, tuňák, makrela, sleď, pstruh, štika, platýs, garnáti, krabi, humr).
Z dalších potravin můžeme stručně jmenovat sójové výrobky, vejce, sýry do 50% tuku a také nízkotučné mléko a mléčné výrobky.
Co se týče nápojů doporučují se zejména ovocné čaje, ovocné víno, bílé a červené víno (hlavně suché – ve sladkém je podstatně více sacharidů) a šampaňské (také hlavně suché).
Patří sem i ovoce, ale pouze některé. Patří sem hlavně citrusy (pomeranč, grapefruit, citron), kyselá jablka a hrušky, broskve, meruňky, třešně, mnohé exotické ovoce (mango, papája, ananas) jahody, maliny… Stejně jako u vína platí, že čím sladší, tím méně se do této skupiny hodí (hlavně jablka a hrušky). Dále i povařená rajčata (i když se nejedná o ovoce – povařením se rajčata stávají mnohem kyselejší).
ukladá sa tuk,cukor sa mení na tuk,bielkoviny nie,ale to je dlhú debatu.
dakujem pekne
...a nadmerne mnozstvo bielkovin sa tiez uklada vo forme tuku?
Este pridam:
- ryby na prirodno, file, tuniak vo vlastnej stave,
- tvaroh (na "sladko" rozmiesany s nejakym ovocim|skoricou|kakaom, alebo rozne domace tvarohove natierky), biely jogurt,
- vajecne bielka (3 len tak na ranajky s celozrnnym chlebou a zeleninou, alebo prazenica z dvoch bielkov a jedneho celeho vajicka),
- ryza a ovsene vlocky.
maso si sprav na prírodno,a na tofu nájdeš milion receptov na nete.Ja mám rád fazuľu v chilli alebo rajčinovej omáčke.Patrí sem aj králičie maso. Recepty nájdeš.