Co po absolvovani Bc. statnic?

Príspevok v téme: Co po absolvovani Bc. statnic?
buducaBc.

chcem sa opýtať, tento rok končím bakalárske štúdium (konkrétne v júni - 20teho) a tak chcem vedieť, ako je to s poskytovanim zliav - uz nebudem povazovana za studenta? resp. uz nebudem moct si uplatnit studentsku zlavu na vlak, bus, letny internat? Takisto sa budem musiet nahlasit na ZP a na urad prace? Na magisterske studium idem, a ak uspesne absolvujem bc. statnice vezmu ma bez skusok dalej... Takisto potrebujem vedieť, ci budem mat pocas leta narok na sirotsky dochodok, ktory poberam mesacne a takisto prispevok na dieta - su to zatial moje jedine prijmy, z ktorych zijem.

veve_IX

po Bc.štátniciach odporúčam odniesť tlačivo o ukončení štúdia na ÚPSVaR aj na zdrav. poist. Po zápise na druhý stupeň VŠ im zase treba oznámiť prijatie na ďalšie štúdium.

Využívanie zliav na ISIC závisí od mesiaca uvedeného na prolongačnej známke. Niektoré fakulty tam majú 06/2012, iné 09/2012.

Meldy

Zdravicko, tak ake skusenosti z minulych rokov mate? tí co ste v stadiu po statniciach BC a nastupujete na MGR/Ing?... Plati ta zlava aj cez prazdniny alebo NIE? ...nechcem aby ma nacapal revizor...

ewelin28

dnom statnej skusky prestavas byt studentom VS..co sa tyka rodinnych pridavkov, resp. vyzivneho...tak je na tebe..ci budes chciet ho nadalej poberat.a ak nenastupis dalej so skoly..vratis ho uradu...alebo sa ho vzdas..a v pripade, ze nastupis v septembri do skoly, zaplatia ti vsetko spatnou platnostou :)...
co sa tyka ISIC..tak prvykrat pocujem, zeby si si ho mala dat deaktivovat...ved ked si si zaplatila poplatok za cely rok.nevidim dovod :)
a co sa tyka sirotskeho....tak asi to bude podobne..ako s rodinnymi pridavkami..ale nie som si ista..je potrebne sa informovat...tetusky na urade ti snad radi poradia :)

buducaBc.

ako je to mozne, ze na roznych fakultach (univerzitach) je ISIC rozne platny? napr na nasej FVS UPJS - podla toho co cajik vravela, je potrebne isic deaktivovat a na ostatnych - nemusia a plati im dalej? ... nechapem tomu, baby, ake mate skoly?

vevericka

ja som na urade prace ani nebola, kamoskina mama tam pracuje a povedala, ze netreba, bola som na zdravotnej tam som im dala kopiu papieru o prijati na Mgr, podpisala prehlasenie, ze budem pokracovat dalej v studiu a nic viac, isic mi platil aj cez tie dva mesiace, co sa intraku tyka, neviem, lebo ten nemam, byvam doma.

dzenik

ja som sa bola osobne pytat v poistovni, i na urade prace, mozme a nemusime sa prihlasit, bc. studium som koncila minuly rok a isic mi platil do 1. septembra, ale ako pozeram na kazdej fakulte to je inak... ale vyslovene mi pani v poistovni povedala, ze to netreba, ze oni nas stale povazuju za studentov, ak ideme pokracovat na mgr, len im po zapise treba doniest potvrdenie o navsteve skoly, a na urade prace to iste, i ked 10 ludi vam 10 raz rozne interpretuje ten zakon, preto nic nepokazite ked sa pojdete osobne opytat do pobocky konkr. uradov vo Vasom meste... aj ked hovorkyna nemenovanej poistovne to vo vecernych spravach inac vysvetlila, sami v tom maju chaos...

cajik

Aha, este som si spomenula : my si museli ist DEaktivovat ISIC (!), az potom nam dali potvrdenie o ukonceni studia (ktore som potrebovala, pre urady). Cize ked Vam na vasej skole neprikazu ist si ho deaktivovat, tak stale plati, lebo ma platnost do septembra, ako je napisane na nalepke.

LilaAbner

ahoj, to s tým isicom zaujíma aj mna, pretože brigadujem v inom meste a chodim tam aj cez letné prazdniny. doteraz mi vzdy isic v lete platil.ale co bude teraz medzi bc. a mgr.? ale na isicu je nalepka s platnosťou do septembra 2010.neviete niekto? lebo potom mozem brigadu zabalit, nechcem precestovat majland.