myon na maternici

ria5

Lea a este som zabudla napisat, ze vajecniky ti ponechaju, ak nemas este nejake ine problemy. Maj sa krasne, a urcite napis ako si to zvladla:))

Lea 02

Adriana no to som celá potešená, že takto si sa dobre mala, trochu ti to kompenzovalo tie pooperačné stavy však ? no a ja mám problémy s udržaním moču keď kašlem silno, takže aj to môže byť príčina keď mám taký veľký myom si mylím, vyriešila by sa aj táto vec.Keď som mala silný kašeľ, musela som si dať vložku inak to nešlo. Ja by som chcela vyriešiť v lete,cez prázdniny, vtedy mám aj ja prázdniny lebo učím a študujem ešte. Tak potom dám vedieť. A ďakujem Ti za príspevok :-)

Adrianaa

Ahoj, Lea dufam, ze som ti mojim prispevkom trosku pomohla. Ja som bola v kupeloch - Lučky, bola som v lete, poukaz som mala na 21 dni. Bolo tam fantasticky! mala som skupinu (A), platila som len 39 eur. To bolo na 21 dni ako zadarmo. Poistovnu mam VSzP, ked som si bola podavat ziadost na poistovnu , tak do 3 tyzdnov som uz mala nastup do kupelov. Bola som prekvapena, ze tak rychlo. Napisem ti aj procedury: mineralna vana - perlickova, bazen LTV (telocvik) pre zeny, plynove injekcie na chrbticu ( to bolo super), klasicka masaz - ciastocna, bazen kupanie spolocne s muzmi, LTV - urolog. - to boli tie cvicenia na posilnenie panvoveho dna, na spevnenie mechura po operacii, bicykel stacionarny, LTV - cvicenie s fit loptou, mineralna vana uhlicita, LTV - relaxacne cvicenia, viriva vana - tornado, a este raselinove zabaly, a je tam vela dalsich. Pri prichode do kupelov ide kazdy na prevent. prehliadku a lekar ti napise procedury. A kazdy vecer bola tanecna zabava v ramci relaxacnych cviceni. Ja som mala stastie na pocasicko, lebo boli horucavy, tak sme boli vyvalene na trave a opalovali sme sa. Inac aj strava bola celkom OK! Aj som tam pribrala 2 kg. Po kupeloch som bola na kontrole a gyndos mi povedal, ze to mam krasne zahojene, takze ak pojdes na operaciu, urcite chod do kupelov, oplati sa. Ak budes chces este nieco vediet, napis.

adrianaa

.....vcera si tu pisala, ze mas podstupit hysterektomiu. Ja ju mam uz za sebou, tento rok som ju absolvovala. Tiez som mala myom na maternici - subserozny. tj, nie vo vnutri maternice, ale na povrchu. Mavala som dost silne krvacanie, nepravidelne. Sexualny styk povolia lekari podla toho ako sa zahoji posva po hysterektomii. Mne povolili o 6 tyzdnov. Čo sa tyka sexualneho zivota po hysterektomii, a prezivania orgazmu, tak u mna nie je ziadny problem. Posva sa po vybrati maternice zasije, creva ostanu tam, kde maju byt! Väcsinou sa zeny stazuju na bolestivy pohlavny styk, ale v tomto neviem poradit. Bola som aj na lieceni v kupeloch, treba cvicit cviky na posilnenie mocoveho mechura. Volaju sa Kegelove cviky. V kupeloch sme mali procedury a tam nam to precvicovali.Mas pravdu, ze myom sa sam nestrati, len zacne sposobovat problemy s krvacanim. Nakoniec sa zena nevyhne hysterektomii. Drzim ti palce, aby si to zvladla aj tebe Lea 02!

.....

Áno, lekári pri takýchto veľkých myómoch odstraňujú už celú maternicu....bohužiaľ. Jedného dňa to čaká asi aj mňa. Neskúšala si vyhľadať iné fóra. Tie ženy by ti určite lepšie poradili a aj podporili. Lekár len stručne povie - operácia a koniec. Nepozerá na pocity ženy. Ja som sa zo začiatku veľmi bála : taká mladá a toto. Ale keď som si prečítala veľa príbehov, bolo mi lepšie. Daj si do google myom-dislusné forum a určite niečo nájdeš. Pri operácii asi nechávajú vaječníky, po operácii sa budeš dávať dokopy možno 3-4 mesiace. A sex. Tak to fakt neviem. Ale dôležité je zdravie. Ak máš silný menzes, tak to tiež nie je príjemné. NO, klitoriálny orgazmus určite nestratíš a vaginálny???? Neviem. Prejdete s manželom na iné praktiky. Prepáč, že to vravím tak neohrabane. Sex samozrejme budeš môcť mať. Na miesto, kde bola maternica sa ti posunú črevá, ale dierka ti ostane. Takže to bude z praktického hľadiska OK. Ale najlepšie ti povedia ženy, čo o tú maternicu prišli. Prepáč mi toto vyjadrovanie, ale ja radšej vravím všetko na rovinu. Tiež mi lekári nič nepovedali až pokým som si všetko sama nenašla. Myom sa sám nestratí, nepomôže ti ani alternatívna liečka. Je len jedna možnosť. Vybrať to s tým, čo nám je najcennejšie, naše materstvo. Ale držím ti palce, aby si sa správne rozhodla.

.....

Ahoj sob rudolf, mám 30 rokov. Teda dúfam, že tá tvoja otázka patrila mne. Vieš, ja som sa pýtala mnohých lekárov, čo stým (nesúvisle). Ani jeden nepovedal, že ho treba vybrať. Ale ak začne rásť a stav sa začne zhoršovať....tak má možno čaká, dúfam že až o niekoľko rokov aj strata maternice. Ja zatiaľ problémy nemám, aj menzes mám pravidelný, aj krvácanie, dokonca niekedy úpne slabé ako keby mi nič nebolo. Ale chcela by som vedieť tvoj názor. Čo by si robila ty?
Lea02: no, to už je dosť veľký. Na internete je veľa diskusných fór na túto tému. Sú tam naozaj zaujímavé príbehy. Píšu tam aj ženy, ktoré podstúpili hysterektómiu. Ale vidím, že ty si tu písala už aj v lete. Za tú dobu si nemala pokušenie sa o tom informovať u lekára?