Ekzém na rukách - poraďte čo robiť?

Príspevok v téme: Ekzém na rukách - poraďte čo robiť?
Hugina

Dobrý deň. Už asi piaty rok trpím ekzémom na rukách, medzi prstami a na hánkach prstov. Začalo sa to na jednej strane prsta ľavej ruky, postupne sa to rozširovalo, teraz som v štádiu, kedy to mám na obidvoch rukách. Vystriedala som už štyroch dermatológov, plánovala som odísť aj od poslednej dermatovenerologičky, no zavrhla som to, lebo som pri nej najdlhšie a najlepšie ma pozná a o.i. si myslím, že je to u každého kožného "o tom istom". Počas terapie som vystriedala množstvo kortikoidných krémov, v lekárni na recept robených krémov, mastí (spomeniem aspoň tie, ktoré som si zapamätala: U-Betacorton, Belo...(derm, gelt???), Advantan, Lipobase, názvy tých v lekárni pripravených nepoznám...). Boli mi robené testy na kvasinky, alergologické testy (som alergik na kovanol, látka, ktorá sa nachádza takmer v 99% drogérie, kozmetických prípravkoch, parfémoch), snažím sa týmto vyvarovať všetkému, čo by mi mohlo ekzém zhoršiť...t.j. všade používam ochranné rukavice, ešte aj vtedy, keď idem nabrať do odmerky prášok na pranie, aby prsty neprišli do kontaktu s práškom. O umývaní riadu ani nehovorím. Je to bludný kruh. Rozškriabem si to (aj keď všetkou silou vôle odolívam pár dní, no ten, ktá týmto ochorením trpí vie, že je to nepremožiteľný pocit nutkania na škriabanie a väčšinou sa to stane najmä vtedy, keď si to neuvedomím, poškriabem si to a už to neviem zastaviť). potom to mokvá, vytvoria sa chrasty a lieči sa to a stále dookola. je to strašne nepríjemné...a bolestivé. Ak máte podobné skúsenosti, podeľte sa, lebo ja už naozaj neviem, čo robiť s tými mojimi rukami. Zajtra idem urgentne opäť ku kožnej, pretože som si to bohužiaľ v noci (v spánku) tak rozškriabala, že dnes neurobím nič.Mokvá to a bojím sa, aby som túto pliagu nepreniesla tým mokom na syna, keď ho prebaľujem, alebo sa s ním hrám...Za všetky rady vopred veľmi pekne ďakujem.

martinmlm

KatarinaB....pokial to nemáš aj na inej časti tela, môže to byť reakcia na nejaký saponát na riad, prášok na pranie(ak si prala ručne) mydlo...môžu to robiť aj gum. rukavice alebo dezinfekcia čo striekajú v obchodoch.

KatarinaB

Ahojte, nevedel by mi niekto poradiť čo sa to deje svojimi rukami kedže je korona nechcem zbytočne navstevovat lekárov pokial to nieje potrebne tak ma zaujíma ci niekto z vas nemal podobnú skúsenosť. Neviem ci to je alergia alebo niečo iné, nepamätám si aby som zjedla niečo co by mi robilo zle. Ďakujem za každú snahu o pomoc. Prvá foto je z pred dvoch týždňov dnes sa mi to objavilo znovu len to nieje take silné.

Kovalickova

ja som vyskúšala už všakovaké bio recepty a aloe vera a tak podobne, ale nič mi nijak extra nepomohlo až na protopan sadu a to som sa rozhodla riešiť nielen príznaky ekzému ako flaky, svrbenie a supinky ale aj zvnutra a aj pH pokozky a zabralo ale sla som na to ozaj komplexne

e-Terapia

Vrelo odporúčam prejsť hlbokou detoxikáciou organizmu a spraviť si test na potravinové intolerancie, ktoré si môžete zakúpiť kdekoľvek v lekárni.
Ľudia čím ďalej tým viac citlivo reagujú na stravu, keďže slovenská kuchyňa používa také kombinácie jedál, ktoré výrazne zaťažujú trávenie a celý organizmus. Nejedná sa len o alergie. Intolerancia je niečo iné, ale s podobnými príznakmi.
Po detoxikácii sa zvyknú kožné problémy zlepšiť. Na detoxikačné diéty si však dajte veľký pozor, neznamená to zvoliť si nejakú drastickú diétu, ktorá organizmus vyčerpá a stav ešte zhorší. Skúste si pozrieť napríklad túto: -odkaz odstránený-

martinmlm

Odporúčam vyskúšať dezinfekčný prípravok "KVART FORTE" ...pred 15rokmi mi jeden chemik odporúčal jednu látku čo používajú vojaci na pluzgiere po chemickom útoku. Pýtal som v lekárni. Čistý nemali, ale odporúčili mi tento, že obsahuje aj tú látku. Na internete teraz stojí 500ml +- 5,-eur.

neznamaa

ahoj, používaj bio kozmetiku, bez chemikáclií. dá sa kúpiť aj na riady aj prášok a pod. dobré na ekzémy je mydlo z čierneho uhlia, samozrejme bio

Glam

skus sa premastit co najviac to pojde niecim lahkym a dlhotrvajucim..my sme kremovali protopanom a celkom pekne to šlo

Jhffcgjt

Ahoj, ja som si to vyliečil šípkovým olejom, ktorý zastavuje svrbenie. Umýval som sa mydlom protex s propolisom a sem tam som si dal modrú niveu, ked boli ruky suché Nič iné.

Teraz ked som zdravý používan coco mydlo od mana.

lujssa

ja som v tomto pripade proti saunovaniu - mne to práve naopak zhoršuje ekzém ale prikláňam sa k protopan-u ja mám celú kolekciu, taký box kompletnej starostlivosti a stým dokážem od jesene do jari kontrolovať ekzém bez silných prejavov a cez leto jazdím k moru