zinok

A-Z

Ak sa nejedna o nejaky vaznejsi problem vypadavania vlasov, zinok by ti mohol zabrat uz aj po 3-mesacnej kure. Mozno by si mohla skusit aj nejaku vodicku na vtieranie do vlasov. Zvacsa vlasy vypadavaju vo vacsom mnozstve len preto, ze sa jednoducho vela z nich dostalo do konecnej fazy rastu, co je cca po 7 rokoch, cize mrtve vypadavaju, aby mohli rast nove.
Ak si myslis, ze vlasy ti nadmerne vypadavaju a nic nezabera, navstiv kozneho lekara.

Help

Vlhké a suché vlasy sú prejavom nášho pitného režimu. Medzi ne patria všetky tekutiny, ktoré prijímame počas dňa, či už sú to minerálky, ovocné šťavy alebo tekutiny prijímané v jedle. Nadmerný príjem sa prejaví vlhkými vlasmi- obličky a močový mechúr výrazne trpia. Na druhej strane nestatočný pitný režim sa prejaví suchými vlasmi a v tomto prípade sú výrazne zaťažené orgány ako pečeň, žlčník, slezina a slinivka.

Mastné vlasy- spôsobuje nadmerná konzumácia tukov a olejov živočíšneho, ale aj rastlinného pôvodu. Ďalej mastné vlasy nás informujú , že v črevách, pľúcach a pohlavných orgánoch sa usadzuje hlien. Príčina je vysoké percento mastných kyselín v krvi , čo spôsobuje u niektorých ľudí únavu a lenivosť.

Lupiny sú dôsledkom nadmernej konzumácii bielkovín a tukov. Tvorba lupín nastáva aj pri častom prejedaní, ale hlavne pri nadmernej konzumácii živočíšnych potravín a tučných jedál, čo je zase prejav oslabeného vylučovacieho systému a to hlavne obličiek.

Teda pri konzumácií nadmerného množstva tekutín a JIN potraviny - hlavne cukru, alkoholu a tropického ovocia, budú naše vlasy JIN- tenké a slabé. Vtedy vlasy nadmerne vypadávajú a to z oblasti čela, čo je zase prejav extrémneho JIN-u . Je to ako so záhradou, ak ju budeme nadmerne zalievať, zelenina v záhrade bude hniť a stačí ak ju chytíme za vňať a vytiahneme ju dvoma prstami. A prečo je to tak? Pôda v záhrade nie je správna, čiže ani úroda nebude dobrá. Pri suchej záhrade, bude zase zelenina vyschnutá a nevytiahneme ju zo zeme, čo je prejav JANG- u. Pri časnej konzumácií extrémne JIN potravín budeme mať slabé, lámavé vlasy a budú nám nadmerne vypadávať so strednej a zadnej časti hlavy. Pri konzumácií extrémne JANG potravín budú vlasy krehké a budú vypadávať zo zadnej časti hlavy. Správna strava nám zabezpečí aj kvalitné a pevné vlasy.

zuzka*

staci pytat zinok. ten pomaha na zlepsenie pleti, nechtov a vlasov. u mna sa zelany vysledok dostavil az po pravidelnom uzivani cca 2 roky. teraz mam krasne dlhe, silne a huste vlasy. je treba ho brat dlhodobo.

poipoi

a za ako dlho to zacne zabera? lebo som uz vyskusala vela toho a nic mi nejak nepomohlo, tak aby som sa predcasne nevzdala, ze ani zinok nezabera :-)

A-Z

Ach, tak na vlasy... Toho je strasne vela v lekarni, rozne doplnky vyzivy od vymyslu sveta. Niektore velmi predrazene, hoci zlozenie maju takmer rovnake. Myslim tie komplexne doplnky.
Ale skus naozaj len ten zinok, zvykne zabrat, ale necakaj, ze za par dni.

datelinka

môže sa opýtať na čo to chceš, pretože sú rôzne kombinácie s inými minerálmi alebo vitamínmi, so špeciálnym zložením napríklad na vlasy, nechty, akné, na zvýšenie imunity ...