Nadmerne uzivanie Visine 0,05% Classic

tina7772

ja nosim sosovky a kvapem si visinky aj ked ich mam v oku.. zatial sa nic nestalo a robim tak pol roka... tak neviem teraz ste ma zabili uz to asi nebudem robit

Help

lenka123456-no na srandu to tam nie je napisane,ze sa to nesmie.
Moze ti to minimalne podrazdit oko a znehodnotit sosovku

lenkaa123456

ja by som sa chcela opytat, ci mi nevie niekto poradit, ze co sa stane ak si kvapnem do oka kvapky ked mam v oku kontaktne sosovky a v pribalovom letaku je napisane ze sosovky sa do oka mozu vlozit az pol hodinu po vkapkani kvapiek. proste ze pri kvapkani nesmu byt.

Help

Dospelí a deti od 2 rokov:

Ak nie je odporučené inak, do každého postihnutého oka sa aplikuje 1 kvapka dvakrát až trikrát denne.

(Upozornenia na spôsob zaobchádzania s liekom, pozri časť 6.6.)

Používanie lieku viac ako 5 dní je možné iba pod dohľadom lekára.

Help

sorry...........

Pacienti, ktorí používajú VISINEâ Classic 0,05%, majú vedieť, že podráždenie alebo sčervenanie očí býva často príznakom vážneho očného ochorenia, a preto sa majú poradiť s lekárom.

VISINEâ Classic 0,05% sa má používať iba pri miernom podráždení očí.

Ak nedôjde k úľave najneskôr do 48 hodín, alebo ak podráždenie či sčervenanie očí pretrváva, alebo sa dokonca zintenzívňuje, treba prerušiť liečbu a vyhľadať lekára. Podráždenie alebo sčervenanie očí v dôsledku závažnejších príčin, napr. vyvolané infekciou, prítomnosťou cudzieho telesa v oku alebo chemickým poškodením rohovky, vyžaduje taktiež lekárske vyšetrenie. Pri silných bolestiach očí, bolestiach hlavy, náhlej poruche videnia, pri objavení sa škvŕn v zornom poli, pri náhlom sčervenaní očí, bolesti vyvolanej svetlom alebo pri dvojitom videní je potrebné ihneď vyhľadať lekára.

Nadmerné používanie tohto lieku môže spôsobiť sčervenanie očí.

Je nutné vyhnúť sa priamemu kontaktu lieku s mäkkými očnými šošovkami z dôvodu ich možného poškodenia.

Použitie lieku u pacientov s glaukómom s úzkym uhlom je kontraindikované. U iných druhov glaukómu je aplikácia povolená iba pod prísnym dohľadom lekára.