Seitan

bodynka

Hotove upecene.
Priatelovy to chuti asi ako tofu, a mne ako ryba. :D Ale tak straaasne to napachlo cesnakom ze to chuti hlavne cesnakovo. Ale dobre to je, nechame si to na ajtra do prace na obed. Snad to bude dobre aj po zohriati v mikrovlnke.

mate59

Môžeš ho variť,stačí max. 50 min,ale ak ho vypražíš,on sa nafúkne a je to zas iné.Stačí len do zlatkava,ide to rýchlo,dobré na chrumkanie.Varený sa už nenafúkne,ale zas ho možeš obaliť a vypražiť ako rezeň.

bodynka

Bez varenia?? Preco?
Nie koli diete ale koli vegetarianstvu. Niesom ale pomaly pomaly BUDEM
Mne sa to nezdalo zas take pracne. Bavilo ma to. Experimentovat urcite neprestanem. Ma to vyhodu ze je to lacne

mate59

No super,za pokus to stojí a vlastne máš už vyhraté,lebo marinádu máš dobrú.Takže čína bude skvelá.Keby to nebolo také pracné,preto ja radšej uprednostním tofu.
Ak to robíš pre dietu, seitan nie je vhodný pre bezlepkovú dietu.
Ak by si ho nabudúce nechcela variť,tak ho môžeš rozvalkať na 3-4 mm placku a z tej rezať nejaké tvary a vypražiť na oleji.

bodynka

mate uz je uvareny . Myslim ze sa vydaril . Varila som ho v sacku. Asi hodinu. Potom som ho nakrajala na nudlicky a uz sa marinuje..Budu aj fotky v mojom blogu :D Len nech este chuti

mate59

Už to máš asi uvarené,dostal som sa sem neskoro.Varíš to len vo vode,ak to máš v sáčku,aby si ho nepripálila,sem tam ho pohni varechou a na pomalo var asi 40 min.,potom ho nakrájaj po vychladnutí napr. na plátky, slíže,podľa potreby a do tej marinády ho nalož na dva dni.Keby si ho v tom varila,seitan nenatiahne do seba chuť korenín,až pri marinovaní.Po vybratí z marinády,ak ho nespotrebuješ, ho môžeš skladovať asi 4 dni v chladničke,alebo zmraziť.Obal ako rezne na vyprážanie/nezdravá forma:(/alebo ako plátky na šťave - použiješ marinádu, už podľa fantázie.