Zdravotná diéta - bezmliečne pomazánky

Príspevok v téme: Zdravotná diéta - bezmliečne pomazánky
frederic

Ahojte,
z dôvodu potravinových alergií musím dodržiavať prísnu diétu. Viete mi poradiť nejaké pomazánky avšak bez mliečnych výrobkov (žiadne maslo, jogurty, syry, smotany, majonézy a pod.), z mäsa môže byť len kuracie, z ovocia môže byť všetko, ale bez citrusov. Viete mi daj nejaký recept na takéto pomazánky? Kto pozná, tak mi prosím napíšte zloženie a postup. Moc krát ďakujem.

frederic

joni_
ďakujem za povzbudzenie. Ja tiež hovorím, nech ma len hlava neopúšťa:). Lebo keď mi "rypne" tam, tak bude koniec. Prajem pekný víkend a ešte krajšie ďalšie dni:)

joni_

frederic, no mas to tazke, obdivujem ludi, co musia zvladat tazke veci a pri tom sa nevzdavaju, lebo viem co to je, z vlastnych skusenosti, ty si urcite silna zena, drz sa a nikdy sa nevzdaj, len na tom jednom zalezi, rozhodnut sa ze sa nevzdam, vsetko ostatne sa casom poriesi

frederic

joni_
áno, do ryže už pri varení dávam rôznu zeleninu, ja to mám moc rada. Hlivu ani hríby nemôžem, ani ryby.
Vieš, najhoršie je to, že toto ochorenie nie je to najvážnejšie čo už mám. O to je to všetko ťažie. Práve pred 14 dňami som absolvovala svoju 17-tu operáciu a žiaľ nie je to posledná.

joni_

frederic tak vsetko najlepsie k narodeninam, hlavne to zdravicko keby bolo lepsie :))
no ano, clovek si zvykne, ja som tiez bola na dne, ked mi oznamili diganozu a prognozu do buducnosti, ale po roku sa tiez uz na to pozeram trochu inak, zit sa nejak musi...
no apsom ze to kuracie maso mozes, to sa da na vselijake sposoby, aj ked to este stale nie je velky vyber, ja napr. aj ryzu robym vselijako, napriklad do nej zamiesam uz pri vareni nadrobno pokrajanu zeleninu, vzdy inu, ma to aj farbu aj inu chut, aspom trosku, a hlivu nemozes? ta tiez dobre chuti do ryze aj k masu

frederic

joni_
áno, presnidávky jedávam, ale môžem len od HAMI, lebo ostatné majú kyselinu citrónovú alebo regulátor kyslosti a to nemôžem. A robievam si ich aj doma, už mi idú krkom.Ale vždy lepšie, ako nič. A čo lekári? No teraz ma zhodnotili po 6 mesiacoch náročnej liečby a skonštatovali, že hrôôôôôza. Ležím nepretržite v nemocnici a ešte ma čakajú 2 hospitalizácie na infekčnom (podávanie nejakých špeciálnych infúzii na imunitu - názov si nepamätám). Ja to už tak tragicky neberiem, už som si zvykla od septembra, ale akurát budúcu sobotu idem mať 30 rokov a straaaaaaašne by som sa chcela dobre najesť aspoň na narodeniny:) . Uvidím, či sa mi to podarí.
Čo sa týka nátierky, rozmýšlala som, že zmixovať vo vode uvarené kuracie mäso (to je jediné mäso, čo môžem) s uvarenou zeleninou, dať to dokopy a bude z toho nátierka:) . No jasné, nie klasická (tam by musela ísť horčica alebo niečo z mlieka - maslo, smotana...), ale myslím, že by to mohlo fungovať. Vyskúšam a dám vedieť.
Všetkým vám ďakujem za rady.

fialka666

frederic, nemas to lake s vyberom potravin...ale nerozumiem, ak nemozes chlieb ako potom mozes jest cestoviny - alebo su tie bezlepkove? A pomazanky potom pouzivas na zeleninu, ryzu a tak?

frederic

katalinka,
ďakujem, toto už praktizujem. Priznám sa, že som predtým avokádo nejedla a ani mi moc nechutí ale robievam si túto nátierku, aby som mala pocit, že jem aj niečo iné. Ďakujem.

frederic

RNG,
moc krát ďakujem, ale ani toto nie je pre mňa. Ako som písala, nemôžem ani kokosový ani olivovový olej (len jeden druh slnečnicového Alnature) a orechy (ani píniové oriešky) nemôžem.