Neprijemne vetry

Príspevok v téme: Neprijemne vetry
vevee

Dobrý den,
chcela by som sa s vami poradit. Trpim totizto neprijemnymi vetrami. Je to taka dlhodoba zalezitost, a strasne ma to trapi. Je to strasne, ak som napriklad v praci a zrazu pocitujem v bruchu neprijemne vetry, lenze ulavit si len tak pred klientmi, uznajte, je nevhodne. Snazim sa to zadrziavat, lenze potom mam v bruchu strasne krce. V praci sa mi to az tak casto nestava, ale ak vecer ideme s priatelom a partiou niekam von, tak sa tie neprijemne vetry opat ozvu. Takto mam cely vecer pokazeny, pretoze opat mam krce v bruchu z toho, ako to zadrziavam.
Je to strase hakliva tema, a pravdu povediac sa hanbim ist za lekarom. Nema niekto z vas podobny problem? Preco sa to vobec deje? Strukovinam sa vyhybam, da sa povedat, ze ak zjem hocico, stale mam vetry.
Ako si mozem pomoct nejakou prirodnou cestou? Skusit psyllium?

vojnik

ahoj, aj ja prdím celé dni teraz, neviem čo stým, preto som začal googliť, máme niečo spoločné, a ked ides domov, tak to vypustíš alebo ....

Golem

skus sa lepsie stravovat :) nejest vela cukru aa tuku :) a pit vela vody Plyny sa tvoria s ostatkou v crevach ktorymi sa zivia huby aa bakterie ba aj parazity ;)

Mňaminka.

Mňa bolí brucho v pravej časti brucha. Ale slepé črevo to asi nie je, skok zo stoličky ani skákanie nebolí. Veľmi si to stláčam tak možno ma to aj z toho bolí. Bolesť pri močení necítim, avšak aj tak si myslím, že to je len niečo také, ako vetry alebo zápal (infekcia) močových ciest. Čo myslíte, čo mi pomôže? Mali ste niekto už podobné bolesti v pravej časti brucha, niekedy aj v ľavej alebo v celom, a pritom to nebolo slepé črevo, ale len ,,obyčajné" vetry?

- mira

Črevo nemôže pracovať, pretože klky sú zanesené, zalepené. na príčine je biela múka, mlieko a mliečne výrobky a nasýtené tuky. Tie musíš v prvom rade vynechať a prejsť na nerafinovanú stravu, v ktorej bude v prvom rade zelenina a nebrúsené obilniny. Kyslomliečne kvasená zelenina pomôže obnoviť mikroflóru. Náprava trvá dlhšie, ale oplatí sa.

beskyd

som mal tento problem este pred rokom. treba si v lekarni vypytat LAKTOBACILY 5 od SWISS. je to bakterialna kultura bez laktozy a bez kvasiniek a mne to pomohlo v podstate ako zazrak, stacilo jedno balenie s 30 kapsulami, ale bolo mi povedane ze niekedy treba tych 60, v kazdom pripade najskor staci asi 30, potom uvidis, ja som mal z toho uz tiez nervy.. ale trpezlivost mi dosla ked som raz zjedol cele balenie susenych fig a vypil som asi za hodinu potom 2 piva a bola to potom hroza, heh:)) zlozenie aj davkovanie mas potom na tej krabicke od toho. a pred lekarmi sa netreba hanbit kvoli tomuto zase, to su uplne bezne veci a clovek za to nemoze.

PYTO

ahojte, aj ja mám taký istý problém ako pisatelka predo mnou a neviem čo mám robiť tak isto sa vyhýbam všetkému možnému čo nadúva a myslím si či to nie je neaká črevná porucha užíval som aj espumisan čo tak reklamujú ale výsledok žiadny stále to pretrváva a verte mi je to velmi nepríjemné aj jogurty s probiokultúrou jem pravidelne a nič nezaberá od všetkého čo zjem mám vetri nevedel by nám niekto poradiť?

aluska1

kup si dobre probiotika a dlhodobo ich uzivaj.to by malo zabrat...a jest co najmenej peciva napr-pretoze aj to nafukuje, pit vela vela vody, jest vlakninu, jogurty atd