Supinky vo vlasoch

Príspevok v téme: Supinky vo vlasoch
kdgv

Dobry den, mam 30 rokov, asi 2 roky mam velmi vysusenu pokozku na hlave a stale viac lupin, podoba sa to skor na supiny niekedy az pol cm velke, ktorych mam tak za 3 dni plne vlasy. Mam ich velmi huste ale aj tak to zacina byt vidiet. Okrem toho mavam zacervenalu pokozku hlavne na zatylku a pri poteni sa aj svrbi. Sampony na lupiny nezaberaju. U koznej som este nebol, lebo nikde inde sa to neprejavuje ani som nic podobne ako ekzem nemal. Mate niekto podobny problem, ako ho riesite, viete poradit trebars nejaky pripravok alebo prirodnu metodu? Dakujem.

Bebe45

čítal som, že psoriáza je chronické ochorenie, to znamená, že sa prejavuje v cykloch napr. na jar alebo na jeseň, vplyvom rôznych príčin - genetika, stres...prejavuje sa zapálenými ložiskami, ktoré svrbia a tvoria sa biele šupinky. Ide o to, že kožné bunky sa normálne obnovujú každých 28 dní no pri psoriáze sa tento interval skracuje na 4 dni, preto na povrchu pokožky sa tvoria šupinky. Diagnostikuje sa len obhliadkou týchto ložísk.
V lekárni mi povedali, že extrakt z mahónie, ktorý je v týchto výrobkoch vplýva na kožu tým, že upravuje túto nadmernú tvorbu kožných buniek a odstraňuje lupinky a svrbenie. A fungovalo to ako to popísala lekárnička.
Krém je super - vôbec nemastí vlasy a veľmi sa rýchlo vstrebáva, pri natieraní ložísk vo vlasoch mi pomáhala manželka, takže ak máš aj ty blízko seba niekoho, kto ti pomôže ložiská natierať nie je v tom žiadny problém :-).

kdgv

Dakujem vsetkym. Seboroicka dermatitida by mala byt mastna pokozka, myslim, neviem, ja mam suchu.
Skor sa obavam tej psoriazy. Ale nikde inde na tele to nemavam, ani nikto z rodiny psoriazu nemal tak este dufam. Urcite ku koznej zajdem ked pridem na SVK, tak o 4 mesiace. Ono to nie je akutne, su obdobia ked je to lepsie a zacervenanie na zatylku napriklad dnes nevidim vobec.Ako sa psoriaza diagnostikuje, z krvi? A mava takyto nastup, ze trebars par mesiacov su supinky, potom par mesiacov nie?
Dufam ze teda pomoze ten sampon pripadne, krem si neviem predstavit aplikovat, mam naozaj velmi huste vlasy, aj dost dlhe kucerave.

yxa

chod ku kožnej, može to byt seboroická dermatitida, podla toho ako to opisuješ, ale i čokolvek iné.ja ju mám tiež, chce to preliečiť, a potom mi pomohol šampon od laroche posay,na mastne lupy-gelovy, drahý,ale asi rok som mala pokožku v pohode. Ale určite to chce kožnú!

Bebe45

kdgv ja som mal rovnaké problémy na pokožke hlavy, vplyvom dlhodobého stresu som sa k tomu dopracoval. Podľa toho čo opisuješ môže to byť počiatočná psoriáza. Ja som okamžite vysadil šampón z drogérie a v lekárni mi poradili šampón Psoristop, ktorý je na takúto formu psoriázy a dali mi na odskúšanie aj vzorku krému, ktorý som si po umytí natieral na červené ložiská na koži. Po týždni sa mi to začalo zlepšovať, potom som si kúpil aj krém Psoristop a pravidelne každý deň som si umýval vlasy a po umytí natieral krémom. Hlava teda pokožka na hlave sa mi vyčistilaod lupín, prestalo ma to svrbieť a po mesiaci mi sa mi to úplne stratilo. Skús, mne sa to osvedčilo.

fiona09

ahoj , nechcem ta strasit, ale moze to byt aj psoriaza, chod radsej ku koznej, za tie dva roky si tam mal byt uz x krat..

kdgv

Dakujem, vyskusam aj tu hennu, ked sa k nej dostanem po navrate na svk. A rozmyslal som este nad preliecenim antimykotikami, myslite zeby to mohlo pomoct ak je to predsalen nejaka mykoza v krvi?

mirka 23

Nizoral som neskušala, tak neviem. Ale ked kupim klasicky chemicky šampon, tak manželovi sa hned vytvoria šupiny a mne chrasty. Tiež som dlho hladala dobrý šampon. Teraz mi sadli šampony Joanna, kupujem ich cez net ale maju ich vraj aj v drogerkach Teta. Tie su super. Jednoduche, lacne a nerobia sa chrasty. Ešte celkom dobrý bol šampon Henna z DM. Head & Shoulders sadol aj manželovi, ale ten mu nechcem dovoliť :D
No a ešte na tvojom mieste by som vyskušala si dať normalne hennu na vlasy, toto by ti malo na pokožku velmi pomôcť. Henna je večšinou farebná, baby si ju davaju vo farbe svojich vlasov, ona farbi velmi malinko, skôr oživi vlasy a pri henne ide hlavne o uzdravenie vlasov. No a maš aj bezfarebné zabaly z henny ak sa bojiš farby. Jedna kočka tu davnejšie pisala, že dava každý mesiac svojmu chalanovi hennu, aby nemal lupiny :-)

zuzic

ja som mala pred dvoma rokmi take velke lupiny ze sa to podobalo az na supiny, mala som este huste velmi dlhe vlasy no a neriesila som to len s priprravkami vselijakymi ale raz mi zacali strasne padat to bolo aj stresove obdobie aj vsetko dokopy a kozna povedala ze to moze byt aj z tych lupin no tak som ich dost dlho likvidovala ale vlasy mi poriadne zredli a musela som ich ostrihat na kratsie...takze radsej by som na tvojom mieste isla za koznou..teraz ked mam trochu lupiny kupujem si v lekarni nizoral a to mi zabere ale nastastie hentake velke jak som mala vtedy som uz odvtedy nemala (klop klop)

kdgv

skusal som nizoral, a este ine zahranicne znacky, z lekarni, prevazne obsahovali aj ketokonazol, co je tusim aj proti plesniam, takze plesen to asi nebude ak nezabrali... predtym ked som mal len normalne lupiny tak mi vyhovoval head and shoulders, ale ked sa to zhorsilo, hned som siahol po pripravkoch z lekarni. mas nejaky tip ty?

mirka 23

No daj, že aký šampon použivaš... Lebo tie klasicke z drogerky typu elseve, fructies, glisscur atď. su riadne humusne a agresivne.