Môžem dostať PN v tomto pripade?

denisa_

Beskyd bohužial u nas je to tak, že mame dva týždne cez leto a potom cez Vianočne sviatky od Vianoc až do, no ako kedy po troch kraloch ešte nejake dva tri dni nam zobere z dovolenky akože znova cozavodna a medzitým su tie Vainočne sviatky. Takže mne zostanú na celý rok asi tri dni čo si môáem sama čerpať a to som rada že si aspoň niečo vybavim.

beskyd

ako mozte mat celu vymeru dovolenky celozavodnu? zakonnik prace ustanovuje ze zakladna vymera dovolenky je najmenej 4 tyzdne. v osobitnych pripadoch ktore upravuje ZP aj viac. dalej § 111 ods. 2 ustanovuje nasledovne: " Zamestnávateľ môže po dohode so zástupcami zamestnancov určiť hromadné čerpanie dovolenky, ak je to nevyhnutné z prevádzkových dôvodov a zlučiteľné so záujmom zamestnancov. Hromadné čerpanie dovolenky nesmie byť viac ako dva týždne a v umeleckých súboroch z povolania štyri týždne. V divadle a v inej umeleckej ustanovizni, ktorej predmetom činnosti je interpretovať hudobné diela, možno určiť hromadné čerpanie dovolenky v celej výmere."
.

cize s najvacsou pravdepodobnostou minimalne 2 tyzdne dovolenky nemozu mat celozavodny charakter.
.
inak PN sa da v pohode vybavit ak ma clovek potrebne znamosti, heh...

denisa_

Všetko čo si napísala. Niekedy sa to tam da vydržať, mam tam par kamaratiek ale ak ostatny za chrbtom kritizuju a ohovaraju tak toho už mam niekedy dosť. Ale najhoršie je že ešte k tomu aj veduca robí naschval zle len aby som vyzerala ako najblšia a najpomalšia z celej firmy. Neda mi pracu načas a potom to nestiham, ale to je o inom to by bolo na dlho. Inu prácu si aj hladam len teraz je malo možností a zase take prace čo ponukaju na nete tak len s VŠ alebo prax...

datelinka

denisa a neskúšaš hľadať inú prácu? pretože keď prídeš po dvoch týždňoch voľna, bude to ešte horšie. v čom je problém - ohováranie, kritizovanie, šikanovanie?

denisa_

Datelinka maš pravdu, ten oddych potrebujem hlavne od kolektivu a aj od prace, len tak byť aspoň dva týždne bez toho všetkeho. Nevydržim to tam do leta kym budeme mať dovolenku a chripku nie a nie dostať :-), skoro vôbec nebyvam chora.

laurika83598

ja si myslim že by bolo dobre navštivit aj psychologa alebo psychiatra.A možeš byt na PN aj dlhšie.Ja som na PN už treti mesiac od psychiatra.Ale niesom blazon.

soffa

v dnesnej dobe sa da vsetko.to zavisi od tvojho lekara,aky je.u nas ak bola kriza,stacilo povedat,a mala si marodku.

datelinka

ak jej povieš to čo si napísala tu, pošle ťa na psychiatrickú ambulanciu, tam ti už nejakú diagnózu stanovia, dostaneš lieky a bude to vybavené. radšej povedz svojej lekárke priamo, že potrebuješ oddych od pracovného kolektívu.
ak máte celozávodnú dovolenku, zrejme robíš niekde vo výrobe, zrejme tou psychickou náročnosťou myslíš zlé medziľudské vzťahy. a tie sa dvojtýždňovým oddychom nevyriešia. to treba riešiť inak, ak budeš utekať od problémov, budú sa ti zdať ešte nezvládnuteľnejšie.
držím prsty, aby si našla uspokojenie v práci.