Ako prežiť veľkú noc???

Príspevok v téme: Ako prežiť veľkú noc???
veseláM

mám otázku ale aj dilemu a asi to zaujíma tých čo diétujú...blíži sa Veľká Noc ako všetci vieme..a tu je kameň úrazu..som na diéte..resp. snažím sa jesť zdravo a často a tým aj chudnem..ale ako odolať tým maškrtám a dobrotám čo budú na stole???...už teraz mám pocit že neodolám a na 99% zlyhám...( budem sa vyhýbať klobásam a aj slanine to viem isto, ale takým koláčikom či šunke s vajíčkom no neviem neviem)...ja viem mala by som sa kontrolovať ale ruku na srdce :D

veseláM

okej a mohol by mi niekto dať zoznam potravín s nízkym glykemickým indexom??? bola by som veľmi vďačná..alebo aspoň kde to na nete nájdem :)..(na sviatky idem k domov a tam sa jak naschvál pečú také koláčiky čo mám rada, joj :D)

M.P.

"Ak teda plánujete papať niečo s vysokým glykemickým indexom – napríklad koláčik – pripravte sa na to vopred. Nejedzte ho v žiadnom prípade nalačno. To by spravil priveľa škody.

Ak viete, že si chcete dať koláčik, najskôr si dajte veľkú porciu zeleniny a zapite ju prípadne vodou. Po krátkej pauze si užite svoj koláčik. Možno vám mierne dvihne hladinu krvného cukru, určite však nie tak dramaticky, ako keby ste ho zjedli "len tak".

Samozrejme, koláčik je zbytočná energetická bomba – nenabádam vás jesť šalát s cukrovinkami, je to len príklad, ako máte postupovať, ak už viete, že budete jesť jedlo s vyšším glykemickým indexom. Nie je zdravé jesť sladkosti, ale ak už musíte, potom nech sú aspoň škody čo najmenšie. Ak veľmi chcete, dajte si sladkosť, ale začnite protiopatreniami! Najskôr veľa zeleniny (nie ovocie), potom potravina s vysokým GI. A veľmi málo! Nie že zblajznete celú bábovku a budete hľadať kakao. Tak sa chudnúť nedá"

:))

veseláM

hm..čiže nebude vadiť ak si dám zo ,,zakázaného ovocia´´?? nemalo by to narušiť chudnutie?? dala som 7kg z 15 dole nerada by som to práve teraz pokazila...tie sviatky vážne prišli ,,vhod´´ :D

A-Z

Ruku na srdce... Ak si jeden den doprajes to, po com ti srdce pisti, nic sa nestane. Alebo aj pocas celych sviatkov, no s mierou :)