Dietna omacka

Príspevok v téme: Dietna omacka
pytam sa

potrebujem spravit nejaku lahku / dietnu omacku (viem ze najdietnejsia by bola ziadna ale proste musim) tak poradte ktoru kombinaciu z tychto ingredienci:

mlieko, jogurt, citron, bielko, pomixovana zavarana cvikla aj so stavou, tvaroh, acidko, pomix. uvarena brokolica, mrkva, paradajky, uvarene pomackane jablka, cukor, sol

jablko + mrkva + jogurt + tvaroh + citron?
cvikla + brokoli + paradajky + tvaroh?
ci? neviem ktore chute by isli dokopy :(

M.P.

PYTAM SA, ešte mi napadlo, napr. taká zmes mrazenej zeleniny, alebo aj z konzervy (mrkva, kukurica, hrášok) v tom bude dobre chutiť a nemusíš sa trápiť krajaním zeleninky :)

M.P.

PYTAM SA, myslím že to je úplne výborné aj bez toho, a hlavne diétne, ale keď chceš kľudne si tam daj zeleninu, nemusíš ju ani mixovať, podľa mňa aj nakrájaná na malé kúsky v omáčke bude super.

a je to chutné aj keď tým poleješ napr. pizza cesto - taká diétnejšia pizza.

tak dobrú chuť ;)

pytam sa

jeeej super napady :) ano cerstve mam tak tie spravim :) iked este mi tam nieco chyba nech to nie je uplne len paradajkove, hm? co tak k tomu uvarena pomixovana este nejaka zelenina?

M.P.

pre pytam sa: alebo môžeš použiť aj čerstvé paradajky, majú lepšiu chuť ako z konzervy a stiahnuť z nich šupku pred nakrájaním, alebo aj so šupkou ich nechať, ak ti neprekáža a dochutiť bylinkami, tak ako píše fialka.

taká univerzálna paradajková omáčka, ktorá sa dá použiť na špagety, rôzne iné cestoviny, aj ku mäsu, ku zemiakom: opražíš cibuľku do sklovita na troške oleja, potom v tom opražíš posekané paradajky, pridáš koreniny (napríklad bazalka, majoránka, kari, oregano, čiere korenie, trošku soli). paradajky sa pekne rozvaria a pustia šťavu. môžeš to podliať vodou ak ti to príde veľmi husté a môžeš tam pridať aj trošku kečupu, kvôli lepšej chuti.

fialka666

drvene paradajky - to zalezi aku konzervu mas doma, resp. kupis - ak sa ti to zda huste, tak daj trochu vody (len nie mlieko, jogurt-zmeni to chut), nevarit,len vsetko zmiesat a naliat na rybu - vsak sa to povari pocas pecenia...prajem dobru chut.

pytam sa

a tie paradajky uvarit hej? a to nebude take moc huste? nemozem to podliat mliekom alebo jogurtom?
dakujeeeeem moc velmi mi to pomoze :)

fialka666

drvene paradajky, 1-2 strucky cesnaku (prelisovat) a posekana cerstva bazalka...zaliat rybu a zapiect....
Ak mas rada cierne olivy mozes do omacky pridat zopar posekanych...