Grawidita a opuchnute nohy

anjkajocka

Nad ranom som sla do nemocnice.potvrdili mi tehu..vzali krv,moc..napli ma na infuziu a ked dokvapkala pustili mi domov ales tym ze by bola najlepsia hospitalizacia lebo tie opuchy su velmi rozsiahle.. Cize mozem akurat tak mamu dat do ustavu a ist do nemncnice..ale dakujem za odpovede

A-Z

V ziadnom pripade nechcem situaciu zlahcovat, pretoze aj ja som tehotna a aj ja mam problem s opouchnutymi nohami aj rukami. Ale opuchy koncatin uz do klasifikacie preeklampsie nepatria, nakolko je to velmi casty priznak aj nekomplikovaneho tehotenstva.
Ja tento probelm mam uz roky, v tehotenstve sa zvyraznil, rovnako uz v rannom stadiu tehu. Pritom mam srdce, cievny system aj ladviny v poriadku. Ani moja gynekologicka, a dovolim si tvrdit, ze je naozaj velmi dobra lekarka, nema dovod to nejako extra riesit. Aspon zatial.
Ale opat zdoraznim, nechcem zlahcovat, ty mozes byt celkom iny pripad, a kedze s tym nemas skusenosti, tiez by som ti odporucala cim skor navstivit lekara. Pi aspon vela tekutin - pravidelne pocas celoho dna cca 2l a viac, maj nohy vylozene vzdy ako sa to len da, zajdi na prechazku, skus striedavu sprchu teplou a studenou vodou a pouzivaj minimum soli, resp. ziadne slane pochutiny a slane (sodikove) mineralky.

pauli 73

ankajocka, verím ale ty si nemôžeš v prvom rade dovoliť riskovať zdravie dietatka a svoje.
Ankajocka, každý opuch končatín v tehotenstve treba konzultovať s lekárom. Ja na tvojom mieste by som išla na tú pohotovosť a ak ti ponúknu hospitalizáciu tak to potom konzultuj s lekárom, či je nutná a pod. Vieš aby si neskôr nelutovala...

ankajocka

Na babatku mi zalezi velmi-po2rokoch snazenia..a neziadam odpoved co mi je a ako to vyliecit len
To potrebujem trochu zmiernit kym nepojdem k dr..totizto zijem s chorou matkou,snubenca mam v zahranici tak si nemozem dovolit nechat sa hospitalizovat..

pauli 73

ankajocka, a tebe vôbec nezáleží na tebe a tvojom nenarodenom dietati? ako môžeš byť tak nezodpovedná a čakať na odpoveď a liečbu tu?

ankajocka

konecne som sa opat dortala sem...cez den mi zacali opuchat nohy este viac popoludni uz aj prsty na rukacha cele dlane...co mozem sprawit na zmiernenie??k lekarowi pojdem az stredu dowtedy ma dowolenku a na pohotowost si nemozem dowolit ist...lebo by ma nechali nahodne tam a to jednnducho nejde...