Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Sú tieto vysledky Glykemie a ALT len nepatrne zvýšené?

Príspevok v téme: Sú tieto vysledky Glykemie a ALT len nepatrne zvýšené?
Lucio78

robili mi krvne testy a zistili miere zvysenu glykemiu a ALT. december-Glukoza 5.92(3.9-5.59),ALT 0.55(0.05-0.68) ,februar-5.68(3.9-5.59),ALT 1.47(0.05-0.68) ,april-6.03(3.9-5.59),ALT 1.33(0.05-0.68). Ostatne parametre su OK. Lekar mi nenasadil ziadnu liecbu,ani liekovu,ani odb.vysetrenie,že stači zatial dieta-menej sladkeho,a tukov.Kontrola o 3 mesiace,v juni. Su tieto vysledky uz na liecbu,alebo naozaj to je nepatrne zvysenie,a staci diéta?

Tonny25

Zdravim bol som na vysetreni Krvi atd zisitili mi ze mam zvysenu hodnotu ALT :( pre pripravu na statnu sluzbu musim mat setko v norme od coho to je ? Doktorka mi dala lieky LAgosa coho sa mam vyvarovat dakujem

Lucio78

Krv mi brali v tom decembri,preto že som mal zvyseny tlak,tep,atd. To mi uz preslo. A tie dalsie odbery boli ako kontrolné,na tie zvysene hodnoty.

keksa

nie je to patologicke, nedavno sa hranicne odnoty glykemie posuvali, na tvojom mieste by som pre pokoj duše poziadala o glukozovo tolerancny test, tam sa ukaze ci mas problem, alebo nie

Lucio78

Krv mi brali v tom decembri,preto že som mal zvyseny tlak,tep,atd. To mi uz preslo. A tie dalsie odbery boli ako kontrolné,na tie zvysene hodnoty.

Lucio78

Krv mi brali v tom decembri,preto že som mal zvyseny tlak,tep,atd. To mi uz preslo. A tie dalsie odbery boli ako kontrolné,na tie zvysene hodnoty.

Lucio78

Krv mi brali v tom decembri,preto že som mal zvyseny tlak,tep,atd. To mi uz preslo. A tie dalsie odbery boli ako kontrolné,na tie zvysene hodnoty.

moob

Hladinu glukozy v krvi stale nemas zvysenu,norma je do 6,4mmol/l.A dokonca aj ked sa prekroci tato hodnota a uvazuje sa o porusenej glukozovej tolerancii,lieky sa nenasadzuju..Ako prve sa zacina s dietou(pokial by si nemala cukor extremne vysoky).Mnohym pacientom uprava zivotospravy staci na normalizaciu vysledkov..Co sa tyka enzymu ALT,zvysena koncentracia v sere moze znacit vela diagnoz,ale kedze ostatne parametre v krvi su normalne,nejedna sa pravdepodobne o nic vazne a netreba sa znepokojovat..Trpis nejakym ochorenim?Uzivas nejake lieky?Normalne sa totiz tak casto krv neberie..

jajkafr

Lucio
ak ti to takto povedal lekár tak skús držať diétu niekedy stačí vážne úprava stravy a hodnoty sa upravia

Textová Inzercia

Stop suchej a olupujúcej sa pokožke!

Vyskúšajte novú kozmetickú masť Psoricol s výťažkami z rastliny Yucca Shidigera.

Zaujalo Ťa niečo? Zostaňme v kontakte!

Registruj sa na fóre a dostávaj emaily o nových príspevkoch v témach, ktoré Ťa zaujímajú.

Chcem sa registrovať

Prihlás sa k odberu noviniek a zaujímavých článkov

Sú tieto vysledky Glykemie a ALT len nepatrne zvýšené? - Fórum - ZDRAVIE.sk