Kazdodenne bolesti hlavy

Príspevok v téme: Kazdodenne bolesti hlavy
Peter434

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť s mojím problémom, približne viac ako mesiac má trápia neustále bolesti hlavy, ktoré su nad korenom nosa a niekedy aj celého čela. Bolsť je mierna /na stupnici od 1 do 10 asi 1-2/, za ten čas sa nijak nezhoršila, nezvačšuje sa ani pri dvíhani činiek ani pri kíchani alebo niečo podobné. Je tlaková. Bolesť nastúpi prá hodín po prebudení a mám ju do večera, niekedy ma po prebudení neboli aj 6 hodín a potom začne. Hlava ma začala bolieť a bolela asi 3 týždne, potom asi na 3 týždne ustúpila a teraz bolí znova. Nemám žiadny iné príznaky. Pociťujem aj pocit na zvracanie, alebo skôr taký divný pocit v žalúdku, nehromadia sa mi sliny, ani nemám nechutenstvo. Mám strašný strach že mám nádor na hlave. Ked ma hlava začala bolieť hned som čítal o nádore a nejak to na mna sedí, aj ked som si prečítal že pri bolesti hlavy od nádoru je prítomná nevoľnosť a vracanie hned som dostal tie pocity na zvracanie. Strašne sa trápim a myslím na to neustále. Neviem či je to vyvolané psychykou alebo či ho naozaj mám. Som síce ten typ človeka že ked ho niečo pychne hned si myslím že mám rakovinu. Naposledy ma pichalo v boku a už som mal rakovinu, až po niekoľkých sono vyšetreniach na nič neprišli a bolesť zmizla. Dva krát som už bol aj u doktora kôli tomu že ma bolel semenník a myslel som si že mám nádor, ale tiež nič nenašli. Viem, že by som mal ísť k doktorovi, ale strašne sa toho bojím. Myslíte že sa môže jednať o nádor?

Tomas12345

ahjaj :

No to nám hovorila aj naša učitelka nemčiny. Nemčina je ale dosť ťažká na gramatiku, a hlavne naucit sa pri kazdom slove ci sa tam píše der, das, alebo die, pričom nikdy som neprišiel na pravidlo kedy sa píše pri podstatnom mene der, die, das.

ahjaj

"tuším si niekde spomínala že si učila nemčinu, a tam sa tá gramatika tiež velmi často vyskytuje"
záleží na učiteľovi, ako na gramatike bazíruje. Ja som mojím študentom hovorievala, že je lepšie hovoriť gramaticky nesprávne, ako nehovoriť vôbec. Vďaka tomuto prístupu potom stratili zábrany a strach z toho, že povedia niečo zle a rozhovorili sa.

Tomas12345

ahjaj :

Ja som predsa nikde nenapísal že si bola slovenčinárka, ale tuším si niekde spomínala že si učila nemčinu, a tam sa tá gramatika tiež velmi často vyskytuje, takže je to dačo podobné ako slovenčina, v podstate rozdiel je len v tom že sa tam neučí výslovnosť a pravopis slovenských slov ale nemeckých, takže nemá zmysel sa vyhovárať že nie si slovenčinárka.

"v prvom páde množného čísla ak napíšeš y, nič sa nedeje, je to chyba, z nepozornosti a tak. Ale ti a ty mi ako hrubá chyba pripadá, a nielen mne."

No zaujímave že v niektorých pádoch u niektorých slov ty to ako hruba chyba nepríde, ale v týchto pádoch pri slove "ty" ty to už ako chyba príde.

"Nechcem sa k ostatnému vyjadrovať, nie je to k autorkinej téme."

V predchádzajucom komente si sa k ostatným veciam vyjadrovala, v čom teraz nastal odrazu ten zvrat ?

ahjaj

"Ty si bývala učitelka, a preto ten pravopis tak extrémne zveličuješ"
nie som a nikdy som nebola slovenčinárka.
v prvom páde množného čísla ak napíšeš y, nič sa nedeje, je to chyba, z nepozornosti a tak. Ale ti a ty mi ako hrubá chyba pripadá, a nielen mne.
Nechcem sa k ostatnému vyjadrovať, nie je to k autorkinej téme.

Tomas12345

ahjaj :

"To či napíšem ty alebo ti nie je hrubá pravopisná chyba. "
ale je.

Ty si bývala učitelka, a preto ten pravopis tak extrémne zveličuješ, hrubá chyba by to bola kebyže napíšeš nesprávne slovo v jednoznačnom a známom slove ako je napríklad ryba. Tam je to naozaj hanba, ale nie v slove kde sú na výber dve možnosti a správna odpoved sa dá vybrať len na základe toho či vieš rozlíšiť v akom páde sa píše i či y.

"a neviem, prečo si myslíš, že do gramatiky sa obúvajú, keď dochádzajú argumenty. Lebo Ty si taký? Podľa seba súdim Teba."

Ja sa do nikoho neobúvam čo sa gramatiky týka, a ked mi dochádzaju argumenty neodchádzam z témy, ale chybu si priznám, no musí mi to strana dokázať a nie začať urážať alebo snažiť sa niečo dokazovať na základe subjektívneho názoru a svojho vlastného svedectva, takýmito kvázi dôkazmi by človek nikde neuspel.

Prečo si myslím že do gramatiky sa obuvaju tí ktorým dochádzaju argumenty ? No preto lebo to robia stále tí istý jedinci ktorý ked vidím že protiargument nepodaju tak útočia na gramatiku a tým teraz nemyslím teba ale dotyčný užívatelia sa v tomto opise spoznajú.

"To Ty si sa do mňa obul, že čo tvrdím sa nedá overiť. Lebo Ti došli argumenty."

Tak za prvé, ja som nepovedal že určite klameš, len som naznačil že len tvoja osobná výpoved nie je dôkazom, pretože ja by som mohol povedať presný opak, a tým pádom by tu boli dve rozlišné svedectva, kto by mal teda pravdu ? Ked chces niečo dokazovať tak to dokazuj bud na výskumoch, lekárskych tvrdeniach, alebo logických argumentoch.

Došli argumenty ? Ja som ty na vsetky tvoje argumenty reagoval, ale ked už si pri tom udajnom dochádzani argumentov, podal som ty protiargument kde som ty ukázal na príklade že vnutrozilova strava v prípade choroby nezabráni chudnutiu, a ty si na to už potom vôbec nereagovala, takže kto sa vyhýba odpovedi ? Vyjadríš sa mi teda k tomuto môjmu argumentu ?

"Neexistuje téma, kde by si nemusel mať posledné slovo a nedajbože uznať si chybu."

Ak mi niekto dá protiargument na ktorý nedokážem argumentovať priznám si vinu, a pokial si nepamätaš tak nedávno som tak spravil i diskusii s tebou ked si ma presvedčila že z jedenia mäsa sa nepriberie a to kvôli vysokému obsahu bielkovín ktoré urýchluju metabolizmus.

"Máš sklony si bagatelizovať vlastné chyby, pritom iných obviňuješ, že sú zodpovední z amorálneho správania iného človeka a kľudne tu o niekom tvrdíš, že môže klamať. Môže za to zrejme Tvoja morálka. Človek má sklony predpokladať tie neresti u druhého človeka, ktorými sám disponuje. Takže aj Ty by si bol ako ten úchylný otec, a hodil by si vinu na dcéru, že veď chodila vyzývavo oblečená, a ty klameš. Toto ti nepíšem ako urážku ale ako zrkadlo toho, čo píšeš Ty iným."

Znova zopakujem, pre mna subjektívny názor nie je dôkazom, a nie som ten typ človeka čo uverí každému, možno ty taká si, že uveríš a automaticky predpokladáš že každý hovorí pravdu, no je taky nie som, mna niekto presvedčí až vtedy ak podá dôkaz. S tou dcérou sme si to myslim už ujasnili, ak by chodila nevhodne oblečená tak bola chyba dcéry že sa neobliekala normálne a chyba otca že nedokáže ovládať svoje sexuálne pudy. A mimochodom ja som sa za svoje obvinenie autorke ospravedlnil, mohol som to podať aj vo forme otázky, avšak ty si sa autorke za svoje tvrdenie že ide fake neospravedlnila, ale hlavne že tu moralizuješ.

ahjaj

10niky10
ešte by nebolo od veci otoneurologické vyšetrenie, na vyšetrenie funkcie vnútorného ucha, potom očné

ahjaj

"To či napíšem ty alebo ti nie je hrubá pravopisná chyba. "
ale je.
inak píšeš zrozumiteľne, ale toto príšerne bije do očí.
a neviem, prečo si myslíš, že do gramatiky sa obúvajú, keď dochádzajú argumenty. Lebo Ty si taký? Podľa seba súdim Teba. To Ty si sa do mňa obul, že čo tvrdím sa nedá overiť. Lebo Ti došli argumenty. A v téme, kde stačí vyjsť na ulicu a poobzerať sa, aby človek videl, že to, čo tvrdím je pravda, na vlastné oči.
Si tvrdohlavý ako mulica. Vo všetkom. Neexistuje téma, kde by si nemusel mať posledné slovo a nedajbože uznať si chybu.
Keď napíšeš ty miesto ti, je to hrubá chyba a nie obyčajný ypsilon, lebo je to chyba v samotnom páde.
spýtaj sa ktoréhokoľvek iného človeka, či to hrubá chyba je alebo nie a netvrď, že nie je. Máš sklony si bagatelizovať vlastné chyby, pritom iných obviňuješ, že sú zodpovední z amorálneho správania iného človeka a kľudne tu o niekom tvrdíš, že môže klamať. Môže za to zrejme Tvoja morálka. Človek má sklony predpokladať tie neresti u druhého človeka, ktorými sám disponuje. Takže aj Ty by si bol ako ten úchylný otec, a hodil by si vinu na dcéru, že veď chodila vyzývavo oblečená, a ty klameš. Toto ti nepíšem ako urážku ale ako zrkadlo toho, čo píšeš Ty iným.
Tá gramatika je slušné upozornenie a nič viac. A prišla ešte predtým ako si ma obvinil z klamstva. A ešte raz opakujem, nie je to malá chyba, tak neklam, že je.

Tomas12345

ahjaj :

Dal som si také predsavzatie že na príspevky užívatelov kritizujucich gramatiku reagovat nebudem, pretože takéto príspevky chodia od dotyčných zakaždým ked im dochádzaju argumenty a chcu silou mocou nejako vykluckovat z témy, no že si to ty tak tebe na to odpoviem :

To či napíšem ty alebo ti nie je hrubá pravopisná chyba. Hrubá pravopisná chyba by bola kebyže napíšem v nejakom známom slove kde existuje len jedno správne písmeno urobím chybu. Napríklad slovo ryba, ak by som napísal slovo riba bola by to velká hrúbka. Naozaj ale nemienim pri písaní neustále rozmýšlať či ide o genetiv singuláru či lokál plurálu.... rovnako ako nemienim sa neustále pozerať na internete kedy sa píše tvrdé y pri slovo sami a ostatných dalsich zámen. Píšem zrozumitelne, takže nemám dôvod moju gramatiku nejako meniť. Nepoviem kebyže robím v každom druhom slove chybu že by sa to po mne nedalo prečítať.

Ak by som aj písal slov "ty" v poriadku, dotyčný by hladali dalšie chyby v gramatike ktoré by zas kritizovali. Im totiž nejde o diskusiu, oni si do niekoho s opačnými názormi než majú oni potrebuju rypnúť. Darmo, kto chce psa biť palicu si nájde.