Kyselina listova ako prevencia proti razštepu dieťaťa

Príspevok v téme: Kyselina listova ako prevencia proti razštepu dieťaťa
Lenka 7

Je to pravda že ak budem počas tehotenstva uživať kyselinu listovu tak budem mať istotu že sa mi nenarodi dieťa s razštepom pery a podnebia? Alebo stalo vam niekomu že sa vam narodilo taketo dieťa aj napriek uživaniu kys. listovej? A dokedy to treba uživať? Až do konca tehotenstva? Alebo napr do 5 mes. tehotenstva? Dakujem za rady

- mira

IDenzl, ďakujem za opýtanie, zdravie mi výborne slúži, odkedy som zmenila stravu. Vyliečila som si hluchotu, candidózu, reumu, alergiu, chronické zápaly dýchacích ciest, hypoglykémiu, hepatitidu, vysoký tlak krvi a ďalšie problémy. Hádajú mi o niekoľko rokov menej ako mám a v práci musím často zastupovať večne choré kolegyne, ja som zdravá. Želám i ostatným aby boli zdraví.

maminka:)

to aká blbosť to tropické ovocie.no ja som jedla mandarinky a pomarance a hocijaké iné tropické ovocie na kila a moj maly je zdravy.jedla som všetko čo mi chutilo aj predtým.

A-Z

Lenka,
urcite, dopraj si vsetku tu vymenovanu zeleninu a strukoviny, a to nielen kvoli kyseline listovej, ale kvoli mnohym vitaminom, mineralom a stopovym prvkom, ktore obsahuje a ktore su nevyhnutne aj v tehotenstve. Nepredpokladam, ze by si toho pojedla az tak vela, aby si si nemohla dat este aj vyzivovy doplonok. Pre pokoj duse. Strava, a v tehotenste obzvlast ma byt pestra a zdrava, takze striedaj rozne druhy zeleniny, denne niekolko porcii zeleniny a 1 - 2x ovocia. Plus sachace a bielkoviny, samozrejme.

euizie

lenka 7 keby som si mohla vybrat, mliecne vyrobky, zeleninu a ovocie by som do ust nepolozila. Ked vsak otehotnies, budes zodpovedna za zdravie svojho dietata, uz to vobec nebude o tebe a tak pekne krasne by si mala jest aj to, co ti nechuti, ked chces mat zdrave dieta a nechces mat deficit vitaminov a mineralov aj ty. Tabletkove vitaminy su len DOPLNKOM stravy. Ak sa nemienis obetovat len v takejto malej veci ako jest zdrave veci pre dieta, tak potom dieta radsej vobec nemaj, pretoze toto je ozaj ze minimalna obet. A najnovsie vyskumy hovoria, ze kyselinu liestovu 400 treba brat pol roka az rok pred planovanim otehotnenim.

Lenka 7

Ja budem radšej uživať kyselinu listovu v tabletkach a popri tom aj tu zeleninu listovu jesť, to môžem však? Len pre istotu. No lebo zase tej zeleniny asi vela nepojem velmi mi to ani nechuti.

lDenzl

mira- rad by som vedel co ty vlastne konzumujes a ci mas zravu farbu pleti a ako si na tom so zdravím.
Lebo v kazdom prispevku co od teba najdem je len zakaz konzumacie masa a mliecnych vyrobkov....
No skratka chore zmyslanie.

- mira

Ano, jednou z príčin mohlo byž aj väščie množstvo pomarančov citrusových plodov. Vit. C je možné získať aj z kvasenej kapusty, a našich domácich zelenín. Citrusy nie sú nutné.

Tie doporučené stránky od IDenzl sú zastarané.

Lenka 7

V tehotenstve sa nemôže jesť tropicke ovocie a piť ovocne šťavy? To som nevedela. To napr. ani pomaranče nemôžem?
Inak toho razštepu sa bojim lebo kamaratke sa narodila dcerka s razštepom a oni to nemaju vôbec v rodine, pretože je to väčšinou dedične a nepila alkohol, nefajčila. Tak neviem možno spravila chybu v strave.