Už 2 roky chorá bez diagnózy

Príspevok v téme: Už 2 roky chorá bez diagnózy
lienocka2808

obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. Ja už naozaj nevládzem a to doslovne. Už vyše 2rokov mám zdravotné problémy prejavujúce sa ako zimnice, zvýšené teploty, strata energie,totálna únava, už sa mi nechce ani chodiť, z toho všetkého mám už aj psychické problémy. Absolvovala som veľmi veľa vyšetrení, krvné testy mi robia 1x do mesiaca a sú úplne ok.
špeciálne vyšetrenia chlamídie/pľúcne chlamídie negat. borelióza, mononukleoza, EB - negat., MR mozgu 2x po pol roku negat. Gynekologické vyšetrenie/ kulcivácia + pap test ok, gastroskopické vyšetrenie+helikobakter - negat., hormony stitnej zlazy ok. Proste vsetko ok. Bola som aj na imunologickom vysetreni, a jedine co signalizovalo ze neni nieco ok bol asi 3x zvýšené celkové IgE. Doktorka mi povedala, ze mam v tele nejakeho parazita, a dalej sa tym nezaoberala, ked mi vysla borelioza negativna. Ja už nevládzem. Neviem ci to moze mat suvis s tym, že tieto problemy sa mi objavili cca 4 mesiace po navrate z Egypta. NIKTO MI NEVIE POMOCT A JA UZ NAOZAJ NEVIEM CO MAM ROBIT A HLAVNE KAM MAM IST. UZ LEN SEDIM S CUMIM DO BLBA A MYSLIM NA NAHORSIE, Dakujem za akekolvej povzbudenie a radu. Lenka

myopinion

tak asi aj ja sa dam vysetrit na boreliozu :/ cca 3 roky neustale zdravotne problemy, velka unava, schudla som, pocity ze to uz je snad koniec. vysetrenia vsetky ok, aj antidepresiva som brala, strasne ma bolievaju vsetky klby.a kliestov som mala plno za svoj zivot

tetuška

Lenka viem sa vžiť do vašej situacie.Viac ako desať rokov som mala tieš veľmi veľké zdravotné problémy.prešla som všetkymi možnymi infekciami,ktoré sa mi neustále opakovali,bola som 3krat operovaná a medzi operáciami neustále infekcie.pri krvnych vysledkoch som mala vysoké ASLO,ktoré mi v priebehu celej liečby neklesalo.na radu lekára som si dala vybrať mandle,ale aj to nepomohlo.neustále som bola v takom stave, že som sa nedokázala postarať ani o seba a ani o rodinu.mama,ktorá má vysoký vek sa starala o mňa.na moje šťastie sa mi na nohe objavil veľky fľak,
s ktorým som išla k lekárovi.zobral mi krv na boreliu a vysledok je pozitývny.
teraz som liečená na infekčnom,kde mi bolo povedané,že som už viac ako 10 rokov mala túto infekciu v sebe.taktiež som si myslela,že je koniec môjho života,takým utrpením som prešla.teraz som každého pol roka na antibiotikách a na antidepresívách som už 10 rokov.ale aspoň sa môžem postarať o seba aj moju rodinu.želám vám veľa zdravia a nevzdávajte sa.

lienocka2808

Tak asi pred dvoma tyzdnami mi konecne po viac ako troch rokoch zistili, co mi je. Mám Boreliozu :(
a to som si musela na vlastne naklady davat robit vysokospecificke testy Wester blot aby mi to zistili. Tie klasicke Elisa testy co robia obvodni lekari su onicom, to mi vsetko vyslo negativne. Tak som to zobrala do vlastnych ruk a western mi vysiel pozitivny (vysokospecificke protilatky boli pozitivne)+ ked pridame moje prejavy choroby+ anamnezu (vela kliestov a pod.) mam borelioza.
mozem sa tesit na 10 tyzdenny maraton s antibiotikami, ale aspon mam diagnozu :)

no-

na pisilnenie imunity je vela pripravkov
v prvom rade treba zistit preco je imunita oslabena a tak uzivat nejaky pripravok...
napr.ako pise imago najprv sa zbavit parazita,virusu a konkretne nejakej pliagy...na trvalo...potom mozme posilnovat imunitu...

lienocka2808

Ahojte moji prispievatelia :)
No musim konstatovat zlepsenie zdravotneho stavu. Tie teploty uz pominuli, unava je uz iba minimalna. Zacala som teda uz aj cvicit a pohybovat sa, lebo doteraz sa to vobec nedalo, clovek bol rad ze zije. Stale mi lekari davali odporucania, ze sa mam hybat, cvicit a podobne, ale to neslo, dokedy som mala tie stavy, co som popisovala, bolo to strasne. Najprv to muselo zmiznut, a potom som sa mohla zacat hybat. Pribrala som za tie roky cca 15kg. Ale necitim sa uplne na 100%. Sem tam ma bolia klby, hlavne bedrove a klby v palcoch na rukach (neviem co to znamena).Ale verim ze postupne to pojde k lepsiemu. Robili mi aj vytery na stafilokokov a ine veci, z nosa, z ust, bola som nedavno na rtg pluc, vsetko som mala ok.

uhlie

Nemusi to byt len z mandli. Pravdepodobne mas niekde v tele stafylokoka, alebo streptokoka. To su take spiny bakterie, ktore dokazu sposobit strasnu unavu a aj rozne problemy s imunitou. Navyse , ked sa na nich pouziju ATB, tak sa akurat usmeju a veselo si prezivaju dalej.

studentka.sa

ja som mavala strasne problemy koli mandliam stale boli zapalene a citila som sa hnusne slaba a malatn a stale chora. matka rozhodla ze mi ich da vybrat uz bol aj lekar dokodnuty ale prisla babka zo zahranicia a nechcela to dovolit ze to treba najskor liecit. mama jej tvrdila, ze to je takto uz par rokov same lieky antibiotika a nic sa nezlepsilo. potom babka nasla na internete informacie o jednom liecebnom pracovisku a tam so mnou isla. no a dostala som sa z toho aj bez operacie a teraz je to uz mozno tri roky co som velmi dobre. ale ta liecba bola trocha ina to asi by kazdemu nevyhovovalo lebo to neboli normalne lieky ale take prirodne. odvtedy ale uz lieky radsej neuzivam. ja som vtedy chodila k doktorke albertovej tu som tiez si vsimla ze ju viacery poznaju ale tam bolo vtedy viac ludi nielen ona. ja som ale s nou bola spokojna. hlavne ze mi ostali mandle ved tie kvoli niecomu predsa mame lekari by vsetko len rezali a vyberali. mama teraz uznava, ze to bolo asi mudrejsie ako operacia.

Danilla

Mňa napadla milá Lienočka ako prvá malária. Nespomínala si či ti ju vyšetrovali(?). Jeden nikdy nevie. A v televízii raz hovorili o záludnosti konzumácie ústric či tepelne nedostatočne spracovaných morských plodov, ktoré môžu obsahovať špecifické parazity.
A vôbec, je to už dlho - ako sa máš teraz, niečo pomohlo?