Neznesiteľná bolesť hlavy

Príspevok v téme: Neznesiteľná bolesť hlavy
milly

Ahojte všetci..

Od začiatku tohto roka sa u mňa táto bolesť prejavila už 3x.. Čítala som už všeličo na internete, nuž nič mi nepomohlo.. Keď ma táto bolesť dorazila prvý krát, myslela som že je to migréna, akurát že migréna sa dostaví (ako som čítala) na 4-6 týždňov a potom sa môže znova vrátiť po pol roku.. Bolesť trvala síce 4týždne, no vrátila sa asi mesiac na to.. A o trošku silnejšia ako prvý krát.. No bola spojená aj s bolesťami zubov a ucha... Bolo to na nevydržanie, brala som najskôr ibalgin, ktorý pomáhal asi 1-2 dni ale potom už vôbec.. Potom som prešla na paralen, ktorý pomáhal asi ďalšie 4 dni ale potom už ani ten.. Nevedela som čo od bolesti, priateľ mi zohnal z lekárne antibiotikum Doreta, to mi zabralo, polovička asi na 3 hodiny. Keďže bolelo aj ucho vedela som na 100% že z toho aj tá bolesť hlavy a zubu, na ucho som brala takú hnedú mastičku ktorá dosť smrdí, no viem že pomáha.. Táto ,,druhá" bolesť hlavy prešla asi po 2 týždňoch..

Dnes ma od rána strašne bolí hlava aj zuby (ucho už nie) ale takáto silná bolesť to nebola ešte nikdy... Do školy som si lieky zabudla vziať, tak mi profesorka dala panadol, vraj aj na hlavu aj zuby, že to mi pomôže.. Ha, kiežby! ani trošičku nepomohlo..Keď som prišla domov,hneď som si šlahla paralen, a bolo úplne po bolestiach, asi na takú polhodinku.. Bolesť sa potom znova vrátila.. vzala som si ďalší paralen, bolesť nezmizla, ale trošku utíchla, a išla som spať.. Keď som sa prebrala, boleli ma len zuby, ale 5 minút na to aj hlava..Neznesiteľne,.. Teraz som si dala tabletku, takže bolesť pretrváva ale nie taká neznesiteľná.. Ale naozaj neviem z čoho to je.. Netuším, či mám zapálené ucho alebo prievan. Lebo tá hlava a zuby ma tak bolia, že to už ani nepociťujem..

Takže teraz moja otázka, môžem mať zapálené uši aj keď tú bolesť necítim? Mám začať brať tú mastičku na to?

Nepíšte mi prosím, nech zájdem k lekárovi, alebo tak.. Nie je to také jednoduché, ako sa to zdá.. Rada by som zašla, nuž nemôžem, a nepýtajte sa ma prečo..

Ďakujem za Váš čas a hocijakú odpoveď,

s pozdravom Monika..

Wolfy

No jo :) mne sa deje to isté.. neviem sa sústrediť.. a doktorka by mi predpísala asi lieky na spanie.. čo predpisuje hocikomu na hocičo :D

fibromyalgik

Také trpím strašlivými bolestmi hlavy, pomohly mi až po mnoho letech v Rehabilitačním ústavu Kladruby, kdy mi po dobu jednoho měsíce odblokovávali krční páteř a hlavové klouby.

Takové bolesti halvy mívají i pacienti s Fibromyalgickým syndromem
fibromyalgik.webnode.cz

rose21

ahoj prosim mohli by ste mi pomoct? bola som u zubara kvoli beznej blombe ktoru mi spravil..po tom ma vsak zacali boliet vsetky zuby na pravej celusti a takisto hlava...ta bolest je cim dalej tym viac inztenziva a neviem co mam robit..prosim poradte mi

EK.....

Pred 5 dňami mi vytrhli tzv. zub múdrosti a od vtedy sa nemôžem zbaviť bolesti hlavy v oblasti spánkovej kosti,ucha. Zub ma,ale nebolí.
Viete mi niekto pomôcť,urgentne.Máte niekto podobné skúsenosti.

Peto T

Julius TO: Možno by pomohli vysoké dávky vitamínu C, možno 2g každé 2-3h, alebo viac, podľa potreby, tesne pod hranicou hnačky, tzv. tolerančné. Treba po celý deň veľa piť a užívať vždy aspoň s trochou jedla.

Takéto dávky sú nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD. Onkologickí pacienti nesmú naraz začať užívať viac než 30g denne, lebo by mohlo dôjsť k náhlemu odumretiu nádoru a k septickému šoku. Môžu dávky len postupne dvíhať. Hoci Ti robili vyšetrenia a pravdepodobne nádor vylúčili, asi by som hneď v prvý deň nedával viac.

Pri takýchto dávkach môžu ustúpiť aj príznaky astmy, ale sprej si radšej nos so sebou.

Treba sa vyhnúť prípravkom s umelými farbivami, príchuťami apod, najlepší je asi čistý práškový minerálny askorbát alebo čistá kyselina askorbová. Treba začať brať výrazné dávky doplnkového horčíka (magnézium) a pyridoxínu - vitamínu B6 (pozor, nie viac než 400mg B6 denne) a B-komplex.

Ohľadom vitamínu C, viac info nájdeš v kapitolách Rýchlokurz (na konci), Tolerančná liečba, Vedľajšie účinky, Bolesť. rizikaockovania.sk

Peto T

Julius TO: Nie som lekár, ale môj názor je, že by stáli za pokus vysoké dávky vitamínu C. Mne to proti migréne pomáha. Výhodou je, že na rozdiel od liekov nezaťažuje pečeň a ktovie, možno pomôže telu aj v náprave príčiny. Vysokými dávkami myslím niekoľko gramov alebo aj desiatok gramov denne, rozdelené na menšie dávky napríklad každé 2-3 hodiny, podľa toho, koľko organizmus zvládne. Znakom, že dávky sú vysoké, je pohyb v črevách alebo mierna hnačka. Dávka tesne pod hranicou hnačky je tá správna, ktorá by mala fungovať, bolesť by mala ustúpiť.

Vyhni sa prípravkom s umelými príchuťami a farbivami, dobré služby by mohol preukázať minerálny askorbát alebo prášková kyselina askorbová (ale pri tej by časom mohlo dôjsť pri vysokých dávkach k úbytku minerálov) - v každom prípade odporúčam pridať primerane vysoké dávky HORČÍKU, B6 (pyridoxínu) (ale rozhodne menej než 500mg denne) a k tomu B-komplex.

Vysoké dávky C-vitamínu sú nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD. Treba po celý deň veľa piť a užíva sa najlepšie aspoň s trochou jedla, nie na lačno.

Pozri si predposlednú stranu Rýchlokurz, ďalej kapitoly Tolerančná liečba, Bolesť, Vedľajšie účinky: rizikaockovania.sk