Štítna žľaza

wesielko

Nuz ked ma byt nieco od 0 do 1, nemoze byt dobre, ked to je 20. Mrkni sa sem:

www.zdravie.sk

Mozes mat autoimunnu chorobu stitnej zlazy, ktora sa musi liecit, nie ze prides za rok. Keby bolo vsetko ok, nechcela by ta vidiet doktorka hned ked otehotnies. Urcite sa potrebujes liecit a ked tvoja lekarka o to nema zaujem (ale by som bila tych slovenskych felciarov, cest vynimkam), treba ist za poriadnym endokrinologom.

Z1Z2

Ahojte. Ja som bola na vyšetrení štítnej žľazy a na sone bola štítna žľaza ok, ale z rozboru krvi mi zistili zvýšené autoprotilátky proti tyreoglobulínu. Hodnota mala byť tuším do 1 a ja som mala 20. Lekárka mi na to povedala len toľko, že o rok mám prísť na kontrolu a keby som otehotnela, tak ihneď. Je to v poriadku? Nemôže to poškodiť plod?

wesielko

Aha, ten doplnok sa vola Lugol. Takze mozem ho brat, ked beriem Synthroid? Moje TSH je 0.96, pred branim Synthroid som mala takmer 7.

wesielko

RNG, beriem Synthroid 50 mcg kvoli znizenej funkcii stitnej zlazy uz rok. Lekarka mi predpisala recept na jod, mam si kvapnut do pusy dve kvapky denne a prehltnut, bohuzial si nespomeniem na nazov pripravku, zacinal na L. Luganol? Neviem. Je v poriadku brat jodovy doplnok, ked beriem Synthroid?
Druha vec je taka, ze aj po roku liecby Synthroidom mi stale padaju vlasy vo zvysenej miere. Co s tym? Unava a ospalost vymizli hned po nasadeni Synthroid.
Dakujem za odpovede.

RNG

Jod je prvok, ktory sa moze znicit len nuklearnym rozpadom na ine prvky. To sa nedeje pri vareni A jeho bod varu(sublimacie vlastne v elementarnom stave) je ovela vyssi, ako 100 stupnov celzia, takze sa nemoze pri vareni podstatne odparit.
www.health-science-spirit.com
-odkaz odstránený-

vika2123

No ja som bola na kontrole u mojej všeobecnej lekárky a ona mi pre istotu vzala krv na rozbor. A ona zistila že niečo nieje OK a tak ma poslala k odbornému lekárovy. Ja som šta do Ľubochne. A tam mi zistili zníženú funkciu štítnej žľazy.

lDenzl

Najviac ich majú morské živočíchy a morské riasy. Dosť ho je v čiernych ríbezliach, malinách, černiciach, ale ešte viac v čučoriedkach a čerešniach. Zo zeleniny má najviac jódu zelená paprika a kaleráb, brokolica a hrášok ho nemajú veľa. Zo živočíšnych produktov je to pečeň, ibaže ak je z priemyselnej produkcie, obsahuje toľko toxických látok, že je lepšie sa jej vyhnúť. Treba však vedieť, že varením sa zničí až 60 % jódu.
www.casopisimidz.sk