Prílišná námaha?

Príspevok v téme: Prílišná námaha?
Jakub1331

Neviete čim môže byť spôsobené že po dlhšom šprinte (100m) ma začne napínať na vracanie?Keď bežím vytrvalostne dlho rovnakým pomalším tempom tak je to v poho,teda doteraz sa mi ešte nestalo že by mi prišlo zle,ale akonáhle začnem šprintovať tak po nejakej vzdialenosti ma začne napínať.Zatial sa mi to vždy stalo len pri behaní (šprinte).

mate59

Je dôležité, aby si behal len s prázdnym žalúdkom.Preto je najvhodnejšie beh ráno alebo pred večerou.Nikdy nie najedený.
Rýchlosť si reguluj podľa tepovej frekvencie,podľa vzorca 220-tvoj vek a z toho 60-70% by mala byť tvoja tepová frekvencia za minutu vhodná na posilovanie.Myslím jogging cca 7 km.
Len krátkodobo by mala tepová frekv. dosiahnuť 80% vypočítanej hodnoty.

Jakub1331

Behavam pravidelne,hravam tenis ale nemam pocit ze by som mal slabu kondicku lebo ked bezim tak neprestanem kvoli tomu ze by som nevladal s dychom alebo by mi nevladali nohy ale proste mi pride zle a zacne ma napinat...a myslim ze v tomto pripade je jedno ci mam prazdny zaludok alebo plny...alebo skor je lepsie mat prazdny lebo je rozdiel ked ma len poriadne vela krat napne a ked sa aj naozaj povraciam...

lost

skus behavat miernejsie, mozno mas zlu kondicku, alebo prazdny/plny zaludok... a havne nemysli na to ze ta zacne napinat, proste len spsrintuj kolko to da :)

popripade, mozno by som skusil aj to ze proste budem psrintovat co to da, ez ohladu na to ze sa vyvraciam, ci je to len pocit, alebo ci je to nieco vaznejsie :)

kedy si predtym naposledy sprintoval ?

zuzic

jakub mne sa par krat kedysi stalo na telesnej ze som strasne vela behala a potom ked som dobezala mi ostalo zle...telocvikar vzdy hovoril ze zle dycham takze neico na tom asi bude