Dobry psycholog v BA?

beskyd

kiwi3, preto je to zle lebo kazdy sleduje vlastne zaujmy, aj vo vztahu, v manzelstvach, vsade, cize tym viazanim sa na inu osobu ides vlastne proti sebe, uz zastupujes zaujmy niekoho ineho pred vlastnymi a to sa nevyplaca lebo clovek je v prvaom rade egoista len zreidkakedy schopny nezistnych citov, ak vobec. treba to ale vnimat ako fakt a nebyt z toho rozbity, to nie je dovod na nejakeho pschologa, len si treba prestat ludi idealizovat, myslim ze by sa tym predislo mnohym problemom sposobenym privysokymi ocakavanami.

pomoc prosim

ahojte, poztreboval by som radu, mam pratelku ktoru neskutocne milujem, ale mam problem , zacinam byt prilis ziarlivý a tým sa to kazí, nechcem to dopustit a preto si pytam radu alebo kontakt na dakoho kto by vedel pomoct,npr. psycholog... dakujem Vám

kiwi3

ale chalani. preco by malo byt emocionalne sa viazat na ludi zle z principu? sak clovek je tvoj emocionalny a ked sme pri tom, prave to je to, co robi bratislavu neznesitelnou. ja tu zijem od narodenia a osobne mi pridava k tomu zlemu pocitu hlavne to, ako sa kazdy stazuje a caka kedy vypadne, miesto toho, aby spravil nieco preto, aby to bolo inak. staci, ze tu je dost ludi, ktori to vnimaju podobne a hned nie je clovek sam a nepochopeny. jesis, ale sak ja som sem prisla psychologa hladat a nie taketo rady davat...
no ale keby nieco, tak sa na mna obratte, mozme to spolu prebrat :)

beskyd

pace, tak to mas tazke ked ti bude na prd vlastne vsade:) treba asi stanovit priority a tesit sa z ich naplnania. ja som pripraveny ist aj do mesta kde nebudem poznat vobec nikoho... podla mna viazat sa emocionalne na ludi je blbost z principu. akurat je na druhej strane potrebne mat konexie, ale to zavisi od prace ktoru robis, ak si povedzme programator alebo nejaky IT specialista tak hadam az tak nie, ale ak ides povedzme do advokacie tak to je ina vec...

pace

Beskyd, je to ako pises. Vacsina spoluziakov tu ostala pracovat, lebo doma by si pracu ako tu nenasli. Ja som tu vlastne tiez preto ostal. Ale nie je to len kvoli robote. Za posledne roky som drvivu vacsinu casu travil tu v BA. S kamaratmi u nas doma (som z vychodu) som skoro uplne stratil kontakt a neviem ake by to bolo, keby som sa vratil domov. Ked niekoho vidis mozno iba dvakrat za rok, tak je to uplne ine, ako ked ste sa vidavali pravidelne. A navyse ja som tichsi introvertnejsi typ, takze, kym si vybudujem domre kamaratstvo, priatelstvo s niekym, tak mi to trva a preto by som nerad prisiel o ludi, co mam tu. Teda na jednej strane si myslim, ze mi toto prostredie skodi, no na druhej strane asi ani doma by to zo zaciatku nebolo ruzove.

beskyd

pace, ja to chapem. a ludia co to tu v BA povazuju za normalne vacsinou nikde inde dlhsie nezili, teda ine prostredia velmi nepoznaju. ja som v BA vyrastal, neskor ju na par rokov opustil a potom som sa znova vratil... a ked som sa vratil, zrazu som mal a stale mam pocit ze hnusnejsie a nevludnejsie prostredie ako BA hadam ani nemoze byt (ked neratam ciganske osady...), cize sa znova chystam odobrat prec, dufam ze natrvalo... ale ako sam vravis, 90% tvojich spoluziakov zo skoly ostalo v BA, predpokladam ze vacsina len preto lebo doma nenasli robotu/nebola sanca ze ju najdu takze ruzove to veru nie je... pre cerstveho absolventa VS bez potrebnych konexii ani nehovorim... osobne by som bral aj horsie platenu robotu mimo BA ako lepsiu v BA, ak by ma vedela uzivit.

pace

:D
Tak to hej. Len keby som mohol pracovat z domu, tak tu v BA travim urcite menej casu. Ludia, co sa tu narodili a vyrastali tu, toto vsetko povazuju za normalne, ale ja si tu asi poriadne nezvyknem nikdy.

pace

Lost, tak ako pises, v BA je vela moznosti. A na mna to tu tiez uz nejaky cas posobi depresivne. Ked som bol na intraku a vkuse s kamosmi, tak to bolo celkom v pohode a mna tiez nenapadali take myslienky. Ale posledny polrok byvam na byte, ktory sam o sebe na mna posobi blbo. Prides z roboty, chces si oddychnut a pomaly zistis, ze v robote ti bolo prijemnejsie. A ked to ide takto dookola mesiac co mesiac, tak ti to zacne "liezt na mozog".