zadržiavaná voda v tele

Príspevok v téme: zadržiavaná voda v tele
26matulienka

asi mesiac sa pokúšam schudnúť, zatiaľ mi to ide celkom dobre, vyskytol sa však jeden problém. Pred chudnutím som príjmala dosť málo tekutín, no a teraz som príjem asi o liter denne zvýšila. Lenže už asi 5 dní som sa poriadne nevymočila, vždy len tak trochu "cvrknem". Predpokladám, že mám zavodnený organizmus. Aj váha zrazu vyskočila hore, napriek tomu, že by mala klesať. Čo s tým. Stalo sa to aj vám? Mám pocit, že som celá opuchnutá a čochvíľa prasknem. pomôžte :(

A-Z

Vypit 2l je zdrave optimum, prip. aj viac v zavislosti od vahy, aktivit a pod. Takze v tom to nebude, voda a zeleny caj su fajn, dokonca ten caj ma aj mierne diureticke ucinky. Problem moze byt ale naozaj zdravotny, opuchaju ti koncatiny?
Poradila by som ti vyrazne obmedzit sol, udeniny a pod., jedavaj salatove uhorky, jahody, salku - dve mozno aj caju na odvodnenie... a ak problem bude pretrvavat, navstiv toho lekara.
Vaha ti stupa prave zo zadrziavanej vody (aj par dni pred menstruaciou telo zadrziava vodu).

26matulienka

pijem asi 2 l denne, lenže predtým som vypila tak 0,5 l, čo bolo žalostne málo. Len mi je čudné, že mi začala stúpať váha napriek tomu, že sa stravujem stále rovnako a doteraz klesala. Teraz stúpa zo dňa na deň a navyše ani na wc mi vôbec netreba za celý deň

A-Z

Zvysenym prijmom vody to urcite nebude, ovsem, ak nepijes zbytocne vela. Kolko vlastne vypijes za den?
Voda v tele zvykne byt zadrziavana z dovodu vyssieho prijmu sacharidov, soli (aj sodikovych mineralok), prip. par dni pred menstruaciou. V horsom pripade to moze poukazovat aj na nejaky zdravotny problem, preto ak bude problem pretrvavat, mala by si zajst k lekarovi.