Ku gynekologovi prvykrat pred 30tkou?

Príspevok v téme: Ku gynekologovi prvykrat pred 30tkou?
Nefefe

Čaute.
Len tak hádžem túto tému, lebo ma zaujíma, aký máte na to názor - či ma gynekológ ukameňuje, alebo ...? Veľa som sa sťahovala a pracovala v zahraničí, čas beží, roky utekajú a ja to ešte nemám za sebou - prehliadku, vyšetrenie. Nemala som žiadne ťažkosti, chválabohu, všetko funguje ako hodinky. Ale chceme si založiť rodinku a preto treba riešiť.
Myslíte si, že tu nájdem povzbudenie, že sa netreba báť, že ma odborník vyšticuje, že idem NESKORO? :(( A vôbec - som sama, čo ide takto 1.krát po 25tke?

evadur234

krtko, nepomýlil si si náhodou tému? My tu riešime ganekologickú preventívku. Ty určite nie si žena, preto ani nevieš o čom hovoríš. Keby si mal prostatu veľkú ako tvoj mozog, tiež by si utekal k urológovi a netrepal tu také somariny. Aj jeden môj známi mal plné reči o rovnováhe človeka, o zdravej výžive, o potrebe sa stravovať striedmo a kašlať na lekárov a dnes je na cintoríne a je mu to už fuk...

krtko-lampa

Plne suhlasim s tym co hovori clovek,

vsetko je to o zdravom jedle, pohybe spanku ... a cistej vode. Napr. ja ked som zacal pit destilovanu vodu tak mi moc strasne smrdel a cuduj sa svetu mam teraz krasnu plet bez cohokolvek ako detska ritka ;) ... Aj kozny lekar mi povedal, ze vsetky kozne choroby iba suvisia s vnutorynmi organmi, ked sa ta problem odstrani tak aj kozne problemy zmiznu.

vsetky tie lekarske somariny ako vysetrenia, lieky a podobne su iba pre vystrasenych somarov. Ludi, ktorych nevedia rozmyslat.

Mudry nakoniec pochopi, blbec nikdy ...

soffa

aj ked je uz tato tema stara skoro 2 roky,existuju take zeny.podla mna je ta lahkovaznost a nezaujem o svoje zdravie.vyhovorka typu bola som prec, v zahranici,nemam cas,nemam ziadne problemy neobstoja,potom je to tak ako je...a nech sa dane slecny potom nestazuju.to ze clovek nema ziadne viditelne problemy neznamena ze je zdravy.poznam vela mladych ludi do 25 ktory su vazne chori,hlavne z gyn.hladiska.moja kamoska ochorela na rakov.krcka maternice a to este nemala 25 rokov.no ako si vazis zdravie tak aj mas.preventiva je v dnesnej dobe strasne dolezita,a nech mi nikto nehovori ze si 3 krat do roka nenajde cas na preventivky ako je gynekolog,vseobecny lekar a zubar...hovori sa ze zdravi clovek ma 1000 zelani kym chory len jedno!!!

evadur234

Nefefe som prekvapená, že nechodíš na prehliadky ku gynekológovi. Tak ťa teraz trochu asi postraším. Predpokladám, že žiješ pohlavným životom, možno aj berieš nejaké hormonálne prípravky proti otehotneniu, ktoré si si naordinovala buď sama, alebo...? Ak berie žena hormonálne prípravky a nie je pod kontrolov gynekológa, vystavuje sa riziku vzniku rakoviny!! Viem o čom hovorím. Mám RAKOVINU PRSNÍKA. Aj ja som nemala žiadne problémy až mi jedného dňa začali problémy z menzesom. Hormonálna liečba naordinovaná nesprávne vyústila v moju diagnózu. Rada mojej onkologičky: nezanedbávať preventívne prehliadky, pozor na hormonálnu liečbu, antikoncepciu... žena MUSÍ byť v správnych rukách dobrého gynekológa. Tak čo, ešte váhaš či ísť na prehliadku?

nu

odbieham od temy,ale moja svokra zije zdravo zdrava strava,behanie atd.pred mesiacom jej zobrali prsnik uz druhy krat mala rakovinu.podla mna ked to mas dostat tak to dostanes a hlavna prevencia je aspom raz za rok chodit na kontrolu

dafne

Nefefe..to naozaj nevieme čo ti povie...záleži na akého natrafíš...moja kamoška bola prvýkrát ked mala 35...do roka bola aj tehotná a už sa teší z malého...

GabikaEla

Ahojte! Ja mám 21 a tiež som ešte nebola na gynekologickej prehliadke pretože som nemala žiadne problémy. Ale už od minulého roka sa chystám ísť, tak dúfam, že sa mi to podarí tento rok :D