Problémy s alkoholom

Príspevok v téme: Problémy s alkoholom
vaness89

Niekedy by som bola rada keby alkohol vôbec neexistoval. Mám otca,ktorý každý den po práci si zájde do krčmy. Nehovorím,že pije veľa,že je alkoholik,to zasa nie. Len jemu stačí ked si dá jedno pivo a k tomu poldeci,a už má vypité. My doma len každý den trpneme aký príde domov, akú bude mať náladu, aký si zasa nájde dôvod na hádky. Ja som už pomaly z toho na nervy...Keď nemá vypité,je to dobrý človek,dá sa s ním rozprávať,vždy nám všetko dal, snažil sa nás čo najlepšie vychovať,nikdy nám nič nechýbalo...Ale v poslednej dobe sa dosť zmenil. Každý den príde domov a má vypité, všetko ho len rozčuluje,vždy si nájde dôvod aby sa len hádal, všetko mu vadí, stále nás len uráža, ponižuje,rozbíja veci, niekedy dostane taký amok, že musíme mamu brániť,aby ju nezbil...Je to fakt ťažké. Najhoršie je,že nikto nevie aký je doma. Na vonok sa správa ku každému milo, smeje sa a keď otvorí dvere do domu tak sa otočí o 180 stupnov,a je z neho úplne iný človek, pripadá mi akoby nás uplne neznášal. Ale ked mu na druhý den povieme čo robil, tak povie,že ked je napitý,aby sme to nebrali vážne,že vie že je sprostý. A že nás má rád. Mne je len veľmi ľúto maminy...veď ja budem mať zachvílu svoj vlastný život,odídem z domu. A čo mama? Šak sa pri ňom sama asi zblázni. Keby to bolo také ľahké tak sa určite rozvedie,len škoda že sa to nedá tak ľahko...Viem,že na slovensku je veľa rodín, kde sú podobné problémy, len mi je ľúto,že to musím prežívať zrovna aj ja, ja som už z toho pomaly psichycky na dne, lebo toto neni život, to je jedno veľké utrpenie...Len keby si to niekto dokázal uvedomiť ako nám ničí život:-( Ale nie,toto sa zo dňa na deň zhoršuje...
Prečo niekto pije,ked vie že mu to nerobí dobre? Keby bolo na mne tak by som alkohol uplne zakázala...A koľkým rodinám by sa ulavilo.

nashira

Rozvod nieje jedine riesenie. V pripade ,ze ohrozuje tvoj otec zdravie matky je na mieste vazne porozmyslat o docasnej odluke.

nashira

Alkohol nici zivot mnohim rodinam a detom. Je tazke dufat v zmenu ked sa situacia roky nemeni.Pre deti je vykupenim osamostatnenie. Co sa tyka zakazu alkoholu....hm to by pramalo zabralo na ludstvo.Alkoholik je clovek co prijmom alkoholu riesi iny problem,ktory nevie spracovat normalnou cestou.

bleee

vanessa, maš to ťažké. Už len ťažko sa mi to číta, nie to ešte taký život žiť. Aj keď píšeš, že otca nevnímaš ako alkoholika, v skutočnosti ním je. Tu totiž nezáleží od množstva vypitého alkoholu, alkoholikom sa človek stane aj pravidelným popíjaním menšieho objemu. Máš aj pravdu v tom, že sa to zhoršuje a aj bude zhoršovať. Alkohol vplýva na mozog a otec bude pravdepodobne pod jeho vplyvom ďalej strácať zabrany a kontrolu. Neviem, či vám podarí prehovoriť ho na protialkoholické liečenie. Ale to by bola pre celú tvoju rodnu najlepšia možnosť.

človek

Alkoholizmus môže byť dôsledok otravy kadmiom z fajčenia cigariet. Najprv by mal prestať fajčiť. Stálo by za to preveriť či nemá v tele aj iné jedy. Je to jedna z možností.