toxoplazma

Príspevok v téme: toxoplazma
smejko0055

Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať, prekonala som toxopalzmu. Vlastne ani som o tom nevedela, mala som zdurené uzlyni na krku. Brali mi krv a zistili, že som mala toxoplazmu a že si to tie bunky pamätajú a už sa nedá nič robiť lebo som to prekonala. Viac mi nerobili nič. Teraz sa bojím, lebo som mladé dievča a či budem mať môcť v budúcnosti deti. Alebo čo by som mala robiť, aby som niečo nezanedbala a potom to ľutovala. Aké s tým máte vy skúsensoti?

lienocka2808

ahojky, toxoplazmozu prekonal takmer kazdy. Teda velmi vela ludi uz ma protilatky v tele. Je to uplne normalne. Vobec to nema vplyv na otehotnenie. Horsie by bolo, keby si bola tehotna a vtedy by si dostala toxoplazmozu, ked je aktivna tak vtedy narusa plod v matke.Takze vsetko ok :)

A-Z

Kolegynka tiez prekonala toxoplazmozu a ma zdrave 2 deticky, takze v tomto smere sa az tak obavat nemusis. Ale co bude urcite potrebne, predtym ako budete planovat tehotenstvo s partnerom, musis na toto ochorenie upozornit lekara - gynekologa a poradit sa s nim.

usiko

ale jasne, v pohode, pre teba to uz nie je nebezpecne, problem je, ak zena dostane toxoplazmu v tehotenstve...ty uz mas protilatky, uz si v pohode, deti budes moct mat......vygoogluj si to...