Znamena nepravidelna menštruacia problem?

Príspevok v téme: Znamena nepravidelna menštruacia problem?
Linda777

Je problem ktorý by sa mal liečiť, ak nemam menštruaciu každy mesiac v rovnaky deň ale pokažde inak? Napr jeden mesiac mam na 30 deň, ´dalši mesiac napr na 35, 36, 25, a stane sa mi možno 2x do roka že aj na 40 deň. Nechcem brať tabletky, iba chcem vedieť či to môže mať nejaky negativny vplyv ne telo alebo či môžem mať postihnute dieťa... inak ak to problem neznamena pokial mi nevynechava aj 2,3.. mesiace tak mne to neprekaža. Ďakujem.

zuzka*

aj ja mam neprevidelnú m v rozmedzí 28 -42 dní. zo začiatku som z toho mala veľký problém a každý mesiac strach či niesom v tom. teraz už nie, keď viem, že to problém nie je a "trpí" tým veľa dievčat a žien. lekár mi povedal, že si nemám preto robiť ťažkú hlavu, akurát, že môže byť problém s otehotnením kvôli nepravidelnosti. jediný problém, ktorý s tým teraz mám je ten, že nikdy neviem kedy to príde.

delphia

brieta v tvojom pripade o nepravidelnej menstruaci nemoze byt rec. cyklus za normalnych okolnosti ma 28 dni. za pravidelny sa povazuje ak sa krvacanie dostavi v 24. az 32. den, pricom sa za prvy den cyklu pocita 1. den menstruacie.

cajik

Linda, aj ja mam podobny problem, a dolezite je ci mas ovulaciu, a nie ako presne mas menstruaciu. Moj lekar o tom tiez vie, a nie je to ziadny problem, a moj lekar je fakt odbornik, takze mu verim.

Linda777

Presne aj ja to vždy citim v tele asi 3-4 dni dopredu, že už dostanem. Ak ta nepravidelnosť neznamena nejaký zdravotný problem, tak by som to nechcela riešiť tabletkami. Mne to nevadí, len trošku zavidim kamaratkam, že oni to maju väčšinou v ten istý deň, nechapem ako to telo môže vedieť, že už je ten deň. :-)

brieta

Linda no ja teda mavam nepravidelnu menstruaciu uz 22 rokov a to ju mavam na 24,28,22,26 ...den.ako-kedy.Moj lekar je o tom informovany,ziadne problemy nemam a po gynekologickej stranke je vsetko v najlepsom poriadku.Akurat mi lekari nevedeli dobre vypocitat termin porodu ,vraj pri nepravidelnom menzese sa to neda presne urcit (?)Deti mam normalne,na tehotenstvo to nema nijaky vplyv.Akurat je naprd,ze musis byt pripravena ako pionierka -vzdy.Lebo nevies kedy to pride.Ale ja som si za tie roky zvykla a aj telo vela napovie,niekedy to viem podla stavu prsnikov,inokedy sa hlasi podbrusko tak viem ze sa to blizi :-)