vodičák-mať alebo nemať?

Karina

Ja som si vodicak robila vlani a aj ked v najblizsich rokoch vlastne auto s najvyssou pravdepodobnostou mat nebudem, urcite to ma prakticky vyznam. Pokial sa da, tak si auto poziciam od rodicov pripadne ich chodim vyzdvihnut a pod. Myslim si, ze to je jedna z relativne potrebnych sucasti zivota, da sa sice byt aj bez neho ale predsalen je to len plus mat ho v penazenke. :)

swistica

nemam vodicak, pretoze nemam auto, a nevidim zmysel robit si vodicak, ked viem ze v blizkej dobe nebudem soferovat, cize by som to zabudla a znovu potom neskor vyhadzovala peniaze na obnovovaci kurz

[zruseny12]

...ja vodicky nemam,hoci som si ho mohla urobit,ale ma to nejak nelakalo,ale inak jazdila som na traktoru,tom velkom/neviem ako sa vola/takze problem by som nemala si vodicky urobit-toho sa nebojim/
a to som sa sama naucila ako samouk a este hodne veci okolo toho...
bavilo ma velmi jazdit,ale to som jazdila po cestach kde nebolo vela aut-cela cesta bola len pre mna :0)))))

Slobodna

určite mať, bez neho si neviem svoj život predstaviť. Raz som si sadla za volant a hneď som sa rozhodla si ho urobiť a urobila som ho bez problémov. Horšie už bolo následné jazdenie na vlastnú päsť, ale to chce len prax. Čo najviac jazdiť. Pre mňa je to úžasný adrenalín a relax, super si pri tom vyčistím hlavu od problémov a hlavne, nie som na nikom závislá, jednoducho sadnem do auta a idem kam chcem a kedy chcem.

mary-anne

heh,neuveríš, ale ja som si nikdy nechcela spraviť vodičák. mne sa to zdalo veľmi náročné a veľmi zodpovedné..že sa radšej budem voziť, ako šoférovať.. často sa mi snívalo, že šoférujem.ale raz sa mi snívalo, že som sa bola prihlásiť u nás na kurz, ráno sa zobudím a šla som tam :)) síce som si ho robila pol roka (kvôli nestíhaniu a časovej tiesni), ale spravila som ho.. ale strach mám dodnes.. mám 24r, vodičák už tretí rok a najazdených asi 250km :D ale všetko chce len prax...takže si šetrím na vlastné autíčko :)

Deee

Nikdy nevies kedy sa zide, ja mam vodicak 4 roky a vacsinou jazdi manzel, ale ked treba porozvazat hosti po oslave domov tak som rada, ze ten vodicak predsa len mam, parkovat neviem :-) ale mame parkovacie senzory a vdaka nim som auto este nikde "neoprela", aj u nas v rodine dlhe roky soferoval ocko a ked ochorel a uz nemohol soferovat mamka vytiahla 20-rocny vodicak a zacala pomaly jazdit, dnes uz je sikulka a vie kraaaasne parkovat, takze ja som za vodicak...

dobra vila

Podla mna mat... ale zas neoplati sa ti robit vodicak, ked potom roky nebudes jazdit. Najlepsie je spravit si ho a zacat hned jazdit :).

dd

ja som si vodicak robila v 19..ked som prvy raz sedela za volantom v autoskole, pamatam si to ako dnes, povedala som si:ja som ale sprosta, na co som sa to dala..strasne som sa bala,ale urobila som si ho.tiez som moc nejazdila, hlavne tie prve dva roky, co som mala skusobnu dobu, to len tak po dedinach okolo, resp.tam, kde som to dobre poznala..potom som par krat soferovala aj do mesta, kam som chodila do skoly, ked mi nasi viezli veci na privat a nasi dokonca hovoria, ze jazdim lepsie, ako starsi brat.no najviac som ho vyuzila, ked sa nam narodila dcerka a manzelovi vzali vodicak po nehode..vtedy nemat vodicak, tak netusim, ako by sme fungovali..a hoci uz mam vodicak skoro 6rokov, aj teraz sa bojim este soferovat, hlavne po meste..ale robim to tak, ako nam radili v autoskole:strach si nepustit za volant.
takze myslim, ze je to velmi dobra vec, mat vodicak, ale tak, ako to uz niekto pisal, treba aj vziat do uvahy, ci budes jazdit, ci ho vyuzijes..

livia001

ja mam 28 , vodicak som si spravila cca pred rokov a od nasich som dostala auto. no ked som uz mala jazdy tak som na nich mala odpor chodit, proste ma to nebavi... ja viem ze je ho dobre mat ale ak nemas dovod ako ja tak je ti iba na jedno. a kedze som dostala aj to auto tak len do nho treba vrazat prachy a nemam dovod na nom jazdit. do prace chodim vlkaom lebo pracujem pri zeleznicnej a ked dojdem domov okolo 6- 7mejtak sa nepojdem len tak previez niekam aby som si spravila ciarku.. a kady do mna drbe ze co nejazdim- lebo nemam dovod!!!!! sem tam ho prevetram ked idem k lekarke co je mimo mesta ale inak fak nemam dovod.. takze podla mna si ho sprav ked budes mat dovod, resp ak ta to bavi ci by mohlo byvit tak...

anjelik9

ja sa napr nebojím o seba ale že druhí nevedia jazdiť =DDD ale parkovať neviem to sa priznávam to by som si veru netrúfla a keď som asi po roku bola za volantom v poho len ked sa očakavalo odo mna že by mi to nemalo skapat tak to skapalo ale to preto že ja som si nejak nezvykla na naše afto bo tie v autoškole boli take ochočené a toto je také že vrčí a potom rychle a zbesilo a v autoškole to som sa mohla kraaasne pomaličky potichúčky rozbehnut =)