Gynekologická prehliadka

Príspevok v téme: Gynekologická prehliadka
fóbia

Ako prosím vás z vlastnej skúsenosti prebieha prehliadka? Stalo sa mi to, že v 18tich som bola na interupcii, nemala som inú možnosť...odvtedy (6 rokov), som nebola u gynekológa, aj preto, že tá moja doktorka mi nevyhovovala, mala som z nej stresy, dokonca mi vyčítala, že som sa rozhodla pre potrat.--lekári by mali byť nezaujatí, či?
Chcela by som zmeniť doktora a ísť na tú prehliadku po 6tich rokoch, ale mám z toho stres a žalúdočnú nervozitu..
A neviem, či ten nový lekár by si zobral moje záznamy od nej, alebo by som si musela to zariadiť sama..?
Ďakujem za rady.

odpovedam

osobka,

malo by tam byt rektalne palpacne vysetrenie (cez konecnik), ultrazvukove vysetrenie vajecnikov, maternice a prs. Bude sa ta pytat na choroby teba i v rodine, vypyta si menstruacny kalendar, alebo mu sama popises ako to u teba prebieha. Lekar ti moze aj vziat stery a krv. Snad som na nic nezabudla :-)

osôbka

čo VŠETKO má zahŕňať gynekologická prehliadka, keď dievča ešte nemalo pohlavný styk? (sú tam nejaké stery, odber krvi alebo tak?)

titi...

Moja lekárka mi tak vysvetlila ked sme sa o tom zhovárali,že keby som chcela od nej odísť tak by som mala najprv sa spýtať toho lekára ku komu idem či ma zoberie.potom u nej sa zastaviť a jej to povedať ku komu má poslať zdravotný záznam.Totiž ona to prepošle na tu adresu,do ruk mi nemôže dať.
Ináč je najvyšší čas aby si išla na tu prehliadku.Ked ti si sa tak rozhodla,že dieťa si nenecháš tak nemala nič do toho.Akurát ťa upozorniť na možné problémy v daľšom živote a podobné.