je to mozné?

Príspevok v téme: je to mozné?
suzane

Môj manžel má sa sebou stavy ked pil aj 3 týždne v kuse. Zapíjal depresiu. Potom dlho ani kvapky. Vraj sa to volá \\\"Kvartálne pitie\\\". Teraz je po uraze, berie lieky proti bolesti, nespavosti a na upokojenie. No vyzerá ako opitý, hoci z dychu to necítiť. Tacká ho, reč je nezrozumiteľná. Vraj je to od tých liekov. Je to možné?

mate59

alkoholici sú neuveriteľne vynaliezaví čo sa týka ukrývania alkoholu a balamutenia partnera.Ak by to malo u vás klapať, musel by sa úplne zriecť pitia, nadobro.Inak sa problém nevyrieši.

SUZANE

Milá Treska, ani nevieš ako mi píšeš z duše. Je to naozaj ťažké, Nechcem mu ublížiť a s každou otázkou o pití sa na mna hnevá, že mu neverím. Ja teraz naozaj neviem, inokedy to zavoniam hned - alkohol. teraz má len vonkajšie prejavy, necítiť to.Máme spolu dve deti a starší syn je z toho dosť smutný a zmätený. Ocko je pre neho sklamaním. Ale ked je ok, je pozorný, vymýšľa kopu "hlúpostí!, šantia spolu. Doma vie všetko zariadiť a zorganizovať. Ale teraz je to hrôza. O psychiatrovi nechce ani počuť.

treska

suzane nechcem sa strasit,ale podla mna clovek co ma uz raz skusenost s alkoholom ze pil dlhsie (skratka alkoholil), alebo aj narazove pitie, ma uz navzdy pohnutky k alkoholu a v depresiach,alebo inych krajnych situaciach clovek,co aj dlhsie nepil,velmi lahko sklzne do toho opat. Podla mojho nazoru je mozne,ze naozaj po alkohole siahol. Ked si sa ho pytala ci pil,povedal asi ze nie, ze?O tom si nepisala,preto sa pytam. Mala som priatela,ktory pil,ked sme sa dali dokopy uz nepil,len sem tam a malo,ale vydrzalo mu to par mesiacov a potom zasa zacal pit omnoho viac. Zasli sme aj za psychiatrom. kazdy alkoholik,resp clovek co mal problem s alkoholom nasledne mava depresivne stavy, na ktore bral priatel istu dobu antidepresiva, ale nakoniec ich brat prestal,pretoze mu nerobili dobre. Bolo to pre mna tazke obdobie,byt s psychicky chorym clovekom je naozaj kriz :-( nakoniec sme sa rozisli,pretoze robil iba problemy a dalej sa to nedalo,aj ked som ho naozaj milovala...nemohla som sa nechat nicit. keby tvoj manzel bol "iba" priatel,poradila by som ti zvazit buducnost s nim. kedze ste uz manzelia,tak to skus riesit s psychiatrom aj bez neho a skus si pohovorit s manzelom o vsetkom.neviem ako ti inak poradit :-( velmi ti drzim palce,mas to tazke... drz sa!!!

suzane

a môze to byt aj dôsledkom toho, že sa predsa len dostal aj k alkoholu? Neviem na 100%, či naozaj nepil. Neviete, dá sa to nejako doma zistiť?
Moje otázky sú asi chaotické, ale ak ešte máte chuť zaoberať sa nami, prosím reagujte. dakujem

lDenzl

suzane- no urcite take lieky nie su sranda. Je fajn,ze si mu ich schovala a bolo by dibre ak by si mu ich ordinovala ty podla navodu.

joni_

ak potrebujes radu hned, skus zavolat do nejakej lekarne a tam by ti mali povedat ci sa tie lieky mozu spolu uzivat, alebo na pohotovost

suzaneq

ja som do 15 hod v práci, tak neviem, kolko toho pojedol Toto trvá už dva dni, tak som mu dnes tie lieky skryla a čakám do zajtra. Dnes si nedal mič, ani len vitamín.t Ale neviem, čoho sa dočkám. bojím sa toho

suzane

problem je v tom, ze lieky na depresiu mu dali v liečebni, kde už nechce isť, ani len konzultovať. Doteraz s nimi taký problem nebol.Kombinuje ich s ibalginom a guarataninom. Ale aj tak dakujem za radu, som taka obmedzená, ze ma ani nenapadlo taketo riesenie. dakujem