10 ročné dievča

Príspevok v téme: 10 ročné dievča
cimi

prosím, aká by mala byt optimálna váha u 10 ročného dievčaťa, ktoré má výšku 156 cm? Moja dcéra má 56 kg, a zdá sa mi tlstá OH 83 cm, OP 77 cm a zadok má 88 cm, podla mna je to veĹa. Ako by sme mali začat "chudnúť". Je velmi lenivá, verím tomu, že športovat nebude, jedine bicykel a raz za týžden by som ju donútila na kolieskové korčule... Chcem jej pomůcst, aj ked sa stále hnevá, ked nadhodím tému "chudnutie". DAKUJEM za všetky rady...

LindaLin

Ahojte volám sa Lila a mám 12 rokov mám 155 cm a 30 kíl, nemám žiadne príznaky puberty ani prsia atď .. je to normálne ?
Je pravda že vrcholovo robím gymnastiku (som majsterka Slovenska ) a ešte hrávam tenis keďže máme kurt na záhrade ale to není podstatné takže prosím vás je to tým športovaním ?

ella811

Nim12-Dobrý deň, no neviem, asi ak to nemá v génoch, alebo ju nejako extra nevykrmujete tak to je z tých prípadov, keď sa o nejaké dva roky vytiahnu ako z vody, doslova až zázračne...Ja som také to dieťa, čo vždy bolo vyššie a tým pádom aj ťažšie ako väčšina spolužiačok, ale tak niekde od 12 som sa viac vytiahla...Vyzerám aj staršie síce, ale nevadí. Ja mám nejakých 58 kíl alebo viac trošku možno, na výšku 169 cm. Mám 14 rokov, tohto roku 15...No uvidíte, či sa vytiahne, možno to má predsa len v génoch, buď po Vás, alebo po predkovi nejakom. Viac sa s ňou hýbte, aby chodila na nejaký šport, viac zdravej stravy a to už potom pôjde samo. ;-) Tiež sa opýtajte obvodnej lekárky aký ma na to názor, aby hlavne bola zdravá. ;-)
Zdravá strava, pohyb a dostatočný pitný režim a bude to fajn. ;-)
želám pekný deň.

Nim12

Dobrý deň, chcem sa spýtať,moja dcéra má 12 rokov a 156cm a váži 64kg.Je to podľa vás normálne.
A máme aj psíka nemá problém s bežanim ani s pohybom.

Bnb

andel 1223- môžeš mať a nemusíš. Záleží aj od stavby tela, percentu svalov a tukov. Záleží najmä ako sa ty sama cítiš. Samozrejme, netreba zachádzať do extrémov.