Testy na alergiu

jajkafr

k tomu anafylaktickému šoku... je to reakcia, ktorá postupuje veľmi rýchlo ja som ho dostala do 10 min. po užití tabletky a dokým prišla sestrička z injekciou necítila som si ruky, nohy, tŕpli mi už aj dýchacie cesty a upadávala som do bezvedomia, nepamätám ani to ako ma napichla a to bolo možno 5 min. od začiatku šoku...

delphia

Well ak sa alergik vyvala v trave, tak nie, porazit ho neporazi (porazka nema vobec nic spolocne s pelovou alergiou), ale anafilakticky sok moze dostat bez problemov.
a ja by som este dodala na koniec katkinho prispevku z 22:30 hod: opuch hrtana, az umrtie postihnuteho.

katka...

V pohode Well. Ved som pisala, ze to zavisi od lekara. Cize vsetci sme mali pravdu. :) Aj moj lekar je v tej jednej skupine, co to robi az na jesen. :)

Well

katka:)
Tak zaujimavy clanok:)) Tak ta nasa lekarka a ostatne co k tej teme sa tu spomenulo je v tej jednej skupine ktora to robi normalne:) Tak ale dik za reakciu a sorry teda:)

Well

katka....no mam pocit,ze ta tvoja lekarka ma v tom omyl.Pri ockovani je to samozreme,ze tak ako pises.Ale co ma povrch tela a to len milimeter stvorcovy spolocne s nejakym sokom.To ako ak sa alergik vyvala v trave okamzite ho porazi??
Nedava mi to ani zmysel.

katka...

Well, nauc sa citat. Ja som napisala, ze to ASI ZAVISI OD ALERGOLOGA. Ja vam verim, ze vas testovali. Ale ja mam inu skusenost, musela som cakat do jesene na testy. To je vsetko.

Well

katka- sisssa,zuzic,radana a aj ja ti tu mozu neviem ako tvrdit,ze sa to robi a ty stale svoje omielas.
Skoda reagovat.

katka...

Zavisi to asi od alergologa. No ale podla mojho laickeho nazoru, v sezone, ked na tyzden by mi vysadili antihistamika a este do mna napichali tie alergeny, no nedopadlo by to asi dobre.
Ja nepoznam alergologa, ktory by testoval na pele a travy v sezone. Aj moj kamarat chcel teraz ist, ale mu povedali, ze az v septembri.
Na potravinove, roztoce a ine to sa testuje celorocne.
Anafylaxia – anafylaktický šok je alergická reakcia organizmu spôsobená hypersenzitivitou – zvýšenou citlivosťou organizmu na rôzne alergény, látky schopné vyvolať alergickú reakciu. Charakterizovaná je rozsiahlou vazodilatáciou – rozšírením ciev, vedúca k zníženiu krvného tlaku. Je spôsobená IgE protilátkami, ktoré sa tvoria v organizme proti alergénom.
Príznaky:
pokles krvného tlaku – slabosť
dýchacie ťažkosti – chrčanie, kŕč hrtana, piskot, hvizd
kŕč svalov tráviaceho a močového systému
opuch pier
opuch jazyka

radana

amixel-testy sa robia aj teraz.Pred tyzdnom mi robil testy na pele a travy,pred tromi tyzdnami mi robil testy na potraviny a o dva tyzdne mam ist na testy na prach a roztoce.Takze jednoznacne sa robia testy aj teraz v tomto obdobi :)Vzdy pred testami treba vysadit na tyzden antihistaminika...