Baby poradte!:)

Príspevok v téme: Baby poradte!:)
mia :)

Pred dvoma tyzdnami som sa vyspala s priatelom po prvykrata a zaujimalo by ma,ci je nutna ist ku gynekologicke dat si predpisat antikoncepciu.Tak inak ako s kondomom by sme nespali,nie sme hlupi,len ci je to velmi potrebne.Akoze menstruaciu mam pravidelnu-pocula som,ze tabletky mozu cyklus ustalit,s tym problem nemam a tak isto ani s akne ani s nicim.Len,ze ked chceme spolu spavat,ci nam nestaci kondom?:) a este cosi:ak by som chcela ist ku gynnekologicke a nemam 18,musi ist so mnou mama,aby mi predpisali tabletky?

gambelunge

za gynekologom chod urcite - myslim ze som sa nestretla s babpu ktora by bola nadsena jeho navstevami ale je to nutne, no tabletky si poriadne zvaz. Je to hlavne chemia, ktora bude ovplyvnovat tvoje telo velmi dlho. Ako vsetky lieky do urcitej miery poskodzuje pecen, zatazuje traviaci system,... to su tabletky. Su aj ine metody to ti vysvetli gynekolog najlepsie. Ale ak pouzivate kondomy stale, tak by nemal byt problem ak tabletky nebudes mat. :)

Patika16

Na 100% nemusis ist s mamou ja som tam isla len s kamoskou a urcite si to daj predpisat lebo tabletky si skoro 100% ak ich pekne uzivas pravidelne.!!!

mia

123456:zato som sa aj pytala...bo som uz pocula,ze to ma vedlajsie ucinky a tak a vravim si,nemam problemy s nicim,netreba mi ustalit cykluis ako som pocula,ze to pomaha aj k tomu...ale teraz si ma vazne od toho odhovorila,ked si mi vymenovala tie vedlajsie ucinky...lebo ja sa nebojim otehotnenia,nemam vobec nervy ani nic,aj ked by ma asi porazilo,keby sa tak stalo....:)) ale proste to vazne bude asi vazne lepsie bez toho.a ten antispermicidny gel ci to druhe dostat bezne v lekarnach bez predpeisu lekara,abo treba na to predpis??to ma akoze ake ucinky mat?kam sa ten gel natiera?

123456

ked nemusis brat neber... a ty nemusis... ak vam neprekaza kondom... nie je dobre brat zbytocne hormony... ma to strasne vela negativnych vedlajsich ucinkov... ja som tiez brala... ale dnes by som to uz do ust nevzala... vazne.... radsej si kupte ku kondomom este nejaky antispermicidny gel alebo pharmatex... sleduj si plodne dni a vtedy si mozte dat pauzu... moja osobne rada... radsej s tymi hormonami nezacinaj... aj ked je to pohodlne a "bezpecne" (asi najvyssi stupen ochrany pred otehotnenim, ale pred chorobami nie)... ale mne to za tie vedlajsie ucinky nestalo... spomedzi vsetkych spomeniem znizenie libida... nemala som ani chut na sex... bolesti hlavy... depresie a strasna naladovost, dotklivost, placlivost, nejaka vystupnovana ziarlivost... zavrate... neustale sa vracajuce neprijemne vytoky... bola som aj malo vlhka pri milovani a s tym suviseli aj dalsie problemy... momentalne som z toho vonku uz par rokov... pouzivame kvalitne kondomy (durex, pepino) a vsetko je v poho :)... cyklus mam od 12 rokov pravidelny... aj po vysadeni ho mam chvala bohu taky... aj ostatne problemy sa odstranili, ked som to prestala brat.... tot moja rada a skusenost....

sivka

Vo veku nad 15 rokov ku gynekológovi s tebou mama nemusí ísť, pokojne si môžeš dať predpísať antikonc. ak máte s priateľom v úmysle spolu spávať-pretože s kondómom to nie je až taká istota...hoci najlepšie je to skonbinovať v prípadoch pubertál. prvotného sexu...to aby si mala dušičku na mieste a neobávala sa neželaného otehotnenia..a ohľadom vhodnej antikonc. keď nemáš žiadne akné a pod. ti najlepšie poradí gynekológ. Tak sa neobávaj a choď..aspoň ti urobí prevent.prehliadku či si zdravá.A pokiaľ si ešte u gynek. nebola, tak najlepšie sa opýtať známej/kamošky na nejakého dobrého, zavolaj tam že sa chceš ako nová pacientka objednať...a do toho.Tak ako sex patrí do istej zrelosti dievčaťa/ženy, tak aj návšteva u gynekológa by mala byť samozrejmosťou a prejavom zrelosti. Neboj nič. držím palce