dlhodoba zapcha

RNG

Psylium(husk) su len obycajne jemne plevy z indickeho obilia. Maju velmi jemnu strukturu a su velmi nasiakave-az 50 nasobok vody. Preto ich treba dobre zapit. Tieto vlakniny absorbuju, cistia a davaju hutnost stolici, aby sa mohla spravne peristaltikou posuvat.Zaroven su to prebiotika, tj potrava pre nase ochranne a pomocne probiotika v crevach.
Podobne funguju aj ine mikrovlakniny ako pektiny(jablka, hrisky) alebo arabinogalaktany(miazga z borovicovitych=larix=modrin=smrekovec opadavy)

maruška

jednoduchy recept na zapchu najdete na stranke alternamedica. staci kliknut na heslo zapcha a je tam pribeh a pod tym ten recept. mate to zadarmo.

majka278

Môj problém trval vyše dva roky,no teraz sa to už o dosť zhoršilo tak som to začala riešiť a zatiaľ sa mi darí =) Ráno vypijem aj 0,5 litra vlažnej (teplej) vody, dôležité sú aj teplé polievky, prísun tekutín je veľmi dôležitý! Kúpila som si ľanové semienka (70 centov asi) rozžuť, alebo ja si to pridávam rozomleté na rohlík. Ja za deň zjem také 2-3 lyžičky. Pečivo iba celozrnné...Taktiež dôležité je konzumovať veľa ovocia a zeleniny. Cez deň si dám jednu tabletku probiotiká BIOPRON9 (cena je 7.88 eur, v balení je 30 tabliet)...Prospešné sú smotanové jogurty,, acidko ale nie nízkotučné! iba plnotučné-to zelené...Večer ako idem spať si dám smotanový jogurt a do neho 2 lyžičky PSYLLIA (cena 2.87 eur) a napijem sa ešte aspoň 2 dcl vody..A ešte prospešná je polhodinová rýchla chôdza,, a cvik (hlboký nádych a výdych a 15 krát brucho vtiahnuť a vypučiť,,toto opakovať 3-4 krát)a črevá sa uvedú do pohybu a ľahšie sa vykonáva potreba..Ešte som zaradila do môjho jedálnička sušené slivky,, ako sladkosti jem Bebe dobré ráno, alebo musli s vlákninou..Dúfam, že to pomôže aj Vám.

senanka

Prosím vás, viete niekto, koľko asi trvá vyšetrenie u Dr. Ľuby Albertovej? Počula som, že aj niekoľko hodín. Tiež by ma zaujímalo, či je to bolestivé a či sa dá objednať aj cez víkend.

kostička

pri zápche je dôležitý pitný režim,na 10kg/0,4l vody a treba jesť veľa vlákniny.Viem o čom je reč,pretože to bol môj problém od detstva.Našťastie už
je za mnou.Mávala som stolicu 1xza týždeň
max. 3xza 2 týždne.Teraz chodím pravidelne každé ráno.
Poradím na :-odkaz odstránený-

ladyvenus

zapcha je velmi dolezity priznak, ktory ta upozornuje na dlhodoby toxikaciu organizmu...na energetickej urovni sa to da vyjadrit tak, ze mas bud prebytok alebo nedostatok energie v 1. cakre /v 1. energetickom centre/...presnejsie vysledky by si mohla vediet, ked si das urobit aurafoto... na detoxikaciu a dalsie ine problemy mam vyskusany a doporucujem ASTAX...
info o nom som nasla na www.bestagency.sk