Prvá návšteva u svokrovcov

p64

No, sranda to teda veľmi nie je, môže to byť pre niekoho aj niečo ako vystúpiť na pódium a prekonať trému, stres . . .
No záleží ako si sadnete na slovo, či budete názorovo podobní alebo úplne odlišný, je to tak trochu aj o porozumení a istej sebadôvere . . .

AnnCrewLove :)

Síce je to otázka spred pár rokov,ale ak to niekto nájde pri googlení, tak mu to možno padne vhod.
Ak idete na návštevu, nemusia to byť len svokrovci, žene sa nosia kvety a mužovi víno (na úrovni, nie najlacnejšie a nie krabicové :D). Ak sú úplní abstinenti alebo majú výhrady voči alkoholu aj keď toto je len present zo slušnosti/etikety, v takom prípade namiesto vína voliť bonboniéru či pod. dezert :) Ak sa poznáte už dlhšie a viete,čo ten druhý má rád,tak sa už tak nedbá na etiketu a môže sa to aj obmeniť a vtedy neurazí aj fľaša niečo inšieho - obľúbeného :)
Snáď to niekomu pomohlo :)
A nezabudnite,čo sa nosí vždy a všade! - úsmev ;)

fgjsdfjk

mulusca, niektorym zalezi na vlastnom nazore a pocitoch a nie svojich rodicov, takze aj ked by nesuhlasili a oni sa aj tak vezmu svokrovci z nich budu tak ci tak :)

za8icka

milusca nemusi byt trufala. Vies kolko je prarov ktory sa zoznamuju s rodicmi svojich partnerov az po zasnubeni?
Ved to je normalne ak napriklad zijes v zahranici. Aku sancu ma tvoj partner sa stretnut s tvojimi rodicmi? tam pozvanie na obed nie je az take lahke

milusca

Tak ty si jeho rodicov este v zivote nestretla a uz ich nazyvas svokrovcami? Si trufala:)
Priatelovej mame kvety, otcovi nic.

mate59

ak si pozvaná na obed, je slušné niečo priniesť, bud.svokre kvety,ak má rada,kľudne aj v kvetináči,a bud.svokrovi sedmičku vína,tak ako ti radila za8icka.

Kika789

Alebo nič, neviem z akej su rodiny niektorý si na to potrpia, to je taka velmi namyslena alebo vzdelana rodina. nejaky pravnici, lekari... Ja ak som prišla k priatelovym rodičom mala som z nich velmi dobrý pocit, na nič sa nehrali, žiadna ubijana atmosfera, nič. Sedeli sme v obývačke a rozpravali sa o všeličom aj o blbostiach. Nebola jeho mama nejaka vyfintena, vymalovana ... Taka normalna žena v teplakoch, kde som sa citila normalne. A on ak bol u nas tiež nič nepriniesol, načo my si na to nepotrpíme.