Skuskove

Príspevok v téme: Skuskove
Skusana 21 r

Ahojte prosim vas neviete mi poradit ako na to, aky system. Mam skuskove na VS a zistila som, ze nedokazem si k tomu sadnut, a ked aj, som schopna registrovat max 5 min co citam a potom som zase mimo. /ked sa mi nahodou podari dlhsie tak to nasleduje dlhodobejsou neschopnostou vratit sa spat/ k tomu neviem ako a aky system si vytvorit a rezim. vsetky skusky mam pred sebou, su narocne, treba absorbovat vela uciva, lenze mam pocit ze uz to nedokazem ako pred rokmi akoby ma niekto ovalil palicou a vysal vsetku energiu a chut nieco robit. prosim pomozte, som zufala.
viem, ze ako dospely clovek je prave toto mojoou uholohou pomoct si sam, ale momentalne vazne neviem......... dakujem vam

jajkafr

skusana
vypni pc, telku, rádio, zatvor sa do najvzdialenejšej izby od všetkých, zober k sebe jedlo, pitie a všetko čo budeš potrebovať a od knihy vstať iba vtedy keď budeš potrebovať na wc :) nerozptyľuj sa ničím a povedz si že to musíš zvládnuť, že ťa to nesmierne zaujíma a baví že je to najúžasnejší predmet, aký si kedy študovala :D viem sú to hlúposti, ale sem-tma sa mi podarí takýmto spôsobom prinúť učiť... ja sa zvyknem učiť deň pred skúškou lebo skôr sa k tomu neviem dostať... teraz tiež píšem prácu a keď ju konečne dopíšem idem ku knihe lebo v piatok mám skúšku, ale jediný deň voľna, kedy sa to môžem naučiť je dnes lebo potom mám ešte nejaké akcie :) Držím palčeky :)

PharmRamon

Hlavne si stále opakuj aký to má význam a čo chceš v živote dosiahnúť... Ak za tým pôjdeš odstániš aj lenivosť a dokážes sa koncentrovať na čokoľvek.
Zbav sa faktorov, ktoré rušia ako už spomenula katka.
Určite si už počula o alfa hladine.
Je to najvyššia mozgová aktivita kedy sa človek dokáže najviac sústrediť a teda aj naučiť.
Dostaneš sa do nej veľmi jednoducho, stačí ak si stanovíš nejaké časové inetravly...
Vo všeobecnosti je ideálne učiť sa 45 min a ddychovať 15 minút.
Počas prestávky samozrejme žiadny televízor ale niečo zhltnúť. Za obedom aj hodinový spánok.
Týmto spôsobom si udržíš alfa hladinu takmer celý deň, a čo je nalpepšie veľmi veľa a veľmi dlho sa vydržíš učiť.
Samozrejme musíš mať aj nejaký štandardný postup pri učení.
Veľa šťastia. Aj mňa čaká ešte 5 skúčok.
So back to alfa ;-)
Veľa šťastia

katka...

Poradim ti, v prvom rade vypni pocitac, to je ten najhorsi pozierac casu. Ak mozes chod niekde do prirody alebo do studovne v skole, zober skripta a tam sa uc.
Popijaj zeleny caj, daj si cokoladu na nervy.
Ale zaklad je v hlave. Jednoducho si povedz musim sa to naucit a potom budem mat pokoj. A daj si nejaky ciel, ze kym sa nenaucim 20 stran, tak sa nepohnem od knih, potom si trochu oddychni a znova.