Ako rano vstat nacas a postihat toho viac?

Príspevok v téme: Ako rano vstat nacas a postihat toho viac?
Spachtosska

Mam problem, ktory sa mnohym ako problem nebude zdat, ale pre mna je to dost dolezite. Studujem na vysokej skole a momentalne mam skuskove obdobie. Kedze studujem tazku skolu a mam aj narocne skusky, tak kazda hodinka na ucenie mi je dobra. Vzdy vecer si dam predsavzatia, ako rano vstanem o 9,00 a potom si dam ranajocky a budem sa svieza ucit, avsak realita je ina. Rano o 9,00 mi zazvoni budik, ja sklamana, znechutena a rozospata stlacim gombik, aby som si mohla este zo 5 minut zdriemnut a potom mi to zazvoni zase. Lenze toto sa opakuje cca 4x ked uz stratim nervy a vypnem ten budik uplne a spim dalej do 12tej. Potom som uz nutena vsat z postele a som este viac znechutena, ze uz je obed a zase som prepasla doobedne ucenie. Tym padom mam posunuty rezim a do postele sa nedostanem skor ako o 2 v noci. Proste rani nie som schopna prekonat samu seba a vstat. Akoby som bola este v nejakom deliriu a predlzujem ten cas spania dokedy sa da. Horsie je to, ze som migrenik a ked dlho spim, dostanem takmer vzdy migrenu. No ani to ma nedokaze odradit od nadmerneho vylihovania v posteli:(
Mate prosim vas nejake tipy a rady, ako ste sa popasovali s tymto problemom vy? Alebo nejake rady ako sa vam
rano lepsie vstava? Dakujem, zivotne dolezite!! :))

ranny spac

netreba ponocovat a skoro treba chodit spat skor sa zobudite. pojdem spat o 22 hod. a mozem vstat cerstvy uz o 05 hod

oui..

detto a vstat, aj keby som mala za sebou len 4 hodiny spanku. o to vacsia sanca, ze na druhy den zaspim uz o 9 vecer. a mozno aj nie, ale po par dnoch si telo zvykne.

velo

Viem ze je to stara tema ale mozno sa tu niekto docita. Mal som podobny problem ako autorka. Ja som to poriesil tak ze som si daval budik na opacny koniec izby aby som sa musel vytrepat z postele a nie iba natiahnut ruku a vypnut/odlozit budik. Je to maly detail ale mne pomaha :)

nathália09

aj vela spánku škodí.Ak máš rada,rannú kavičku,tak si ju urob hneď pozazvonení budíka-umy sa studenou vodou-ponaťahuj sa.a šup do učenia.Ak sa ti to podarí prvýx,na druhý x to už bude ľahšie.Držím palce.)Zvládneš to.

katka19866

ja tiez studujem na vyske a mam maleho synceka,chodime spat spolu zavcasu a potom ma ani nenapadne vstat neskor ako o 7rano :) kdesi som citala ze najlepsie si telo oddychne ked spime medzi 21 a 23 vecer ,lebo po polnoci uz clovek nema taky tvrdy spanok a nezalezi na tom ako dlho spi ,ked ide spat po polnoci.na mne to absolutne funguje :)

Well

Dolezita je fyzicka zataz na organizmus.Zajdi kazdy den na hodinku do posilnovne alebo si zabehaj niekde na skolskom dvore a uvidis ten rozdiel.
Clovek sa vtedy dostatocne unavy a aj spanok bude o to lepsi.

jajka001_

podobne - tak nesed pred telkou, chod sportovat, vezmi si bike a bikuj sa az do vecera, uz je pekne, utaha ta to a skor zaspis. telku vecer nepozeraj, ani ju nezapni, zabija to cas a odvadza pozornost. ked prides domov osprchuj sa, najedz, lahni do postele s knizkou a o hodinku zalahni.

podobne

ahoj, ja som nezamestnaná a trápi ma podobný problém zaspávam ráno okolo 1 az o 2 hod. a potom ráno nie som schopna vstat o 8 ci 9 hod. a spim do 11 az 12 hod. tiez mi to lezie na nervy, a tak nie som schopna ani si povybavovat potrebne veci ci k doktorke, na urady a pod,a naval energie dostavam ku veceru, ale nie som barovy typ, tak plna energie sedim vecer doma a cumim do telky, a nasilu idem si aj lahnut o 10 hod. vecer , ale aj tak zaspim az o 1 alebo 2 hod rano, a takyto stereotyp sa mi opakuje den za dnom, som bezradna