ekzem u 4.rocneho dietata

Príspevok v téme: ekzem u 4.rocneho dietata
pajky5

Dcera ma ekzem na zapastiach oboch ruk a chvala bohu nikde inde. Do teraz to mala 3x a vzdy sa to objavilo v zimnom obdobi.Pouzivali sme na to zarabany krem, ktory nam predpisal pediater. Lenze uz nebyvame na Slovensku, tak krem nemame a znazime sa zbavit ekzemu zmenou stravy, robime kupel zo soli z mrtveho mora, stale ju kremujem, ale stale je to malo. Co mame este robit??

llek

My sme tiez riesili ekzemiky u deti, ked boli male a dostali sa z toho. Dlho som im nedavala citrusy, cokoladu, prali sme vsetko v mydlovych vlockach, ziadne avivaze, cele roky, priamo na tele mali vzdy nieco bavlnene a pouzivali sme na noc a niekedy aj na den ichtyolovu mast - taka zarobena v lekarni. Ja viem, je hnedkava, ma taky koziarsky pach, ale funguje. Doteraz ked sa objavi nejaky ekzemik alebo podrazdena koza, ichtyol to isti. Hormonalne- steroidne maste sa nemaju pouzivat dlhodobo a na velke plochy, lebo sa aj vstrebavaju. Okrem toho kortikoidy su pri ekzemoch potvorske- rychlo to ustupi, ale ked sa prestanu pouzivat ekzem vypuci znovu. Pri ekzemoch treba pouzivat mydlo opatrne, nevysusovat kozu zbytocne a premastovat neutralnymi lekarenskymi mastami, aby neobsahovali ziadne vonave ci ine kozmeticke prisady, ich ulohou je len premastenie, lebo sucha koza sa opupuje a svrbi, to sa potom skriadbe, potom svrbi este viac a bludny kruh sa uzatvara.

modracik

pajky5:my sme mali takýto problém s vnučkou,tiež mala 4 roky. Problém je v imunitnom systeme.Podarilo sa nám to zvládnuť nechemickou cestou pomocou prírodných produktov a bioptronu.Bolo to pred 2 rokmi.Ak budeš chcieť vedieť viac info, napíš mi na meil.